Türkiye’ye etkisi sınırlı olacak

Çin’in devalüasyon hamlelerinin Türkiye’ye etkisinin, diğer gelişmekte olan ekonomilere göre sınırlı olacağı belirtiliyor.

Türkiye’ye etkisi sınırlı olacak

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, iki ülke arasındaki ticaretin çok büyük oranda tek yönlü olduğuna işaret ederek, daha önceki Çin kaynaklı dalgalanmalarda olduğu gibi bu gelişmenin de Türkiye’ye sınırlı etkileri olmasını beklediklerini ifade etti. 

Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz da, Türk varlıklarının halihazırda artan risk primlerinden dolayı ciddi oranda satış gördüğünü ve yuanda yüzde 7’lere kadar çıkabilecek bir devalüasyonun piyasa tarafından kolaylıkla üstesinden gelinebileceğini söyledi. Türkiye’nin dış ticaret kompozisyonunun diğer gelişmekte olan ekonomilerin aksine Avrupa ile sıkı bir yapısı olduğunu hatırlatan Yılmaz, ”Genel olarak biz Avrupa’ya daha bağlı olduğumuz, ihracatımızı oraya yaptığımız için daha korunaklı durumdayız” diye konuştu. Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi Uzmanı Altay Atlı ise Çin’in bu girişiminin istenilen oranda başarı sağlama ihtimalinin düşük olduğunu ileri sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X