‘Türkiye’ye güvenen insanlar hiç kaybetmedi’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) 48. Genel Kurulu öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘Türkiye’ye güvenen insanlar hiç kaybetmedi’

Türkiye’nin 2015 yılının 3’üncü çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme verilerine değinen Işık, yakalanan yüzde 4’lük büyümenin beklentilerin üzerinde olduğunu kaydetti. Siyasi belirsizliğin yaşandığı temmuz, ağustos, eylül aylarını kapsayan bu dönemde gösterilen ekonomik performansının önemine vurgu yapan Işık, büyümeye katkı sağlayan imalat sanayinin bu dönemde Türkiye’nin istikrara kavuşacağına güvenerek üretime devam ettiğine dikkat çekti. 

Bakan Işık, ”Türkiye’ye güvenen insanlar bugüne kadar hiç kaybetmedi. 3’üncü çeyrek büyümesi de Türkiye’ye güvenen insanların kaybetmeyeceğini gösteriyor. Türkiye’nin 3’ücü çeyrekte yüzde 4’lük bir bir büyüme yakalaması 4’üncü çeyrek ve 2016 için son derece ümit verici bir durum. 4’üncü çeyrek büyümesini daha da iyi gelecek inşallah. Türkiye’nin 2015 yılında yüzde 3,5 üzerinde bir büyüme sağlayabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bölgemizdeki risklerin çok daha fazla artmaması durumunda 2016 yılının Türkiye açısından çok daha iyi bir yıl olacağını öngörebiliriz” dedi.

FİLO ÜRETMEYİ PLANLIYORUZ

Yerli otomobilde daha önce belirlenen yol haritasına uygun şekilde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Işık, bu kapsamda 3 prototipin kamuoyuyla paylaşıldığını 4’üncünün de 22 Aralık’ta hazır olacağını ifade etti. Fikri Işık, söz konusu prototipin ‘cip’ diye bilinen crossover modeli olacağına işaret ederek, ‘Buna da TÜBİTAK’ın teknolojisini yükleyeceğiz ve testlerini başlatacağız. 2016 sonu itibarıyla her türlü arazi iklim ve mevsim şartlarında testlerini denemelerini yapacağımız bir filo üretmeyi planlıyoruz’ diye konuştu. İlk çıkarılacak aracın C segmentinde olacağını belirten Işık, ‘Arzu ettiğimiz hesapların çıkmasından sonra ‘babayiğitle’ ilgili çalışmamızı başlatacağız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X