‘Türkiye’ye kaçtı’

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta geçen ay bir tapınağın yakınında düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili şok iddia. Polisi, saldırının şüphelilerinden birinin Türkiye’ye kaçtığını öne sürdü.

‘Türkiye’ye kaçtı’

Tayland polisi, başkent Bangkok’ta 17 Ağustos’ta meydana gelen ve 20 kişinin yaşamını yitirdiği tapınak saldırının baş şüphelisinin Türkiye ‘ye kaçtığını iddia etti. Çin pasaportu taşıyan Abudureheman Abudusataer’in Erawan Tapınağı’ndaki saldırıyı yönetmiş olabileceği belirtiliyor.

Associated Press’in haberine göre, daha önce 16 Ağustos’ta Tayland’dan ayrılarak Bangladeş’e geçtiği ifade edilen Abudusataer’in Çin’e gittiği tahmin ediliyordu. Ancak, polis sözcüsü Prawut Thavornsiri, dün yaptığı açıklamada Tayland ve Bangladeşli polis yetkililerinin topladığı istihbaratın, Abudusataer’in Bangladeş’ten 30 Ağustos’ta ayrıldığını ve Delhi, Abu Dabi üzerinden İstanbul ‘a uçtuğunu gösterdiğini duyurdu.

MALEZYA’DA 3 GÖZALTI

Bu arada bombalı saldırıyla bağlantısı olduğu sanılan üç kişinin Malezya’da gözaltına alındığı bildirildi.Malezya emniyetinden Halit Ebu Bekir, Taylandlı yetkililerden alınan ihbar üzerine bir Pakistanlı erkek ve biri kadın iki Malezyalının gözaltına alındığını açıkladı. Halit, bu kişilerin ne zaman resmen suçlanacaklarına ve haklarındaki suçlamaların ne olacağına ilişkin bilgi vermedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X