Türkiye’ye ‘mayın’ benzetmesi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik eylemlerinin, Suriye konusunda Rusya ve ABD arasındaki anlaşmaların uygulanmasında ‘bir mayın olabileceğini’ ve ateşkesi ‘sabote edebileceğini’ iddia etti.

Türkiye’ye ‘mayın’ benzetmesi

Moskova’da düzenlediği basın toplantısında konuşan  Ryabkov, ‘Maalesef Türk meslektaşlarımız sınır ötesi saldırılarından, bir güvenli bölge oluşturma düşüncesinden vazgeçmediler. Suriye’deki durum, Ankara’nın nasıl davranabileceği açısından çok tehlikeli ve aşırı zor. Eğer ateşkesi güçlendirme süreci böyle devam ederse, Ankara’nın eylemleri  Suriye ateşkesinin hayata geçirilmesi önünde bir ‘mayın’ olabilir’ ifadelerini kullandı.

Rusya’nın  Suriye sınırındaki askeri hazırlıklara ve hareketliliğin üzerinde durduğunu ve bundan dolayı endişelendiğini söyleyen Ryabkov, ‘Eğer bu eylemleri gerçekleştiren ülkelerin hükümetleri bazı amaçları için güç kullanmaya niyet ederse, geliştirmek için çok çalışılan her şey için bu ölümcül bir darbe olabilir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X