‘Türkiye’ye para verin’

Macaristan Başbakanı Orban, AB’nin Türkiye gibi mülteci akınıyla karşı karşıya olan ülkelere yardım için fon oluşturması gerektiğini söyledi. Sağcı başbakan Almanya ve Avusturya’yı da sınırlarını kapatmaya çağırdı.

‘Türkiye’ye para verin’

Mültecilerin geçişini engellemek için Sırbistan sınırına tel örgü çeken Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa’ya gelmelerini önlemek için mültecilerin bulundukları ülkelere para yardımı yapılmasını önerdi. 

Başkent Budapeşte’de Macar diplomatlara bir konuşma yapan Başbakan Viktor Orban,’Avrupa Birliği bir fon oluşturmalı. Bizim için önemli olan olan Türkiye gibi ülkelere mülteci sorunuyla baş edebilmeleri için yardım etmeliyiz’ dedi. 

SINIRLARI KAPATIN

Öte yandan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Almanya ve Avusturya’yı sığınmacı akını karşısında sınırlarını kapatmaya çağırdı.

Avusturya devlet televizyonu ORF’ye açıklamalarda bulunan Orban, ‘Berlin ve Viyana açıkça, ‘artık başka sığınmacı kabul etmiyoruz’ demeli. Sınırları kapatmalı’ dedi. Orban, bu tavrın sergilenmemesi halinde milyonlarca kişinin Avrupa’ya geleceğini söyledi.

KORKUNÇ ORBAN’I DURDURUN!

Bu arada Guardian gazetesi dünkü başyazısında Macar lideri ‘Korkunç Orban’ olarak niteleyip ‘Avrupa’nın Korkunç Orban’a karşı tavır alma zamanı’ başlığını attı.  

İngiltere’de yayımlanan gazetenin başyazısında, ‘Orban bir süredir ülkesinin imajına zarar veriyor. Demokratik ilkeleri çiğnedi, yetkileri sağcı Partisi Fidesz’in elinde topladı, yargının bağımsızlığını tehdit etti, medyaya zorbalık etti. AB kurumlarına karşı sürekli kışkırtıcı oldu. 

Rus lider Putin’le dayanışma gösterileri yaparak Avrupa Birliği’nin Ukrayna krizi karşısında birlik görüntüsü verme çabalarını zora soktu’ ifadelerine yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X