Türkiye’ye sert uyarı

Almanya’da düzenlenen G7 Zirvesinde konuşan Obama, Türkiye’yi binlerce IŞİD’linin Suriye’ye geçişini önleyememekle suçladı. Obama’nın bu eleştiriyi seçimlerin hemen ardından yapması dikkat çekti.

Türkiye’ye sert uyarı

ABD Başkanı Barack Obama, Almanya’da önceki gün sona eren G7 zirvesi’nde Türkiye’yi eleştirdi.

Zirvede alınan kararlarla ilgili açıklamalar yapan Obama, sözü Türkiye’ye getirdi. Suriye ve Irak’a yabancı savaşçıların gitmesinin engellenmesi noktasında ilerleme kaydettiklerini belirten Obama ‘Hala binlerce yabancı savaşçının Türkiye’den Suriye’ye geçtiğini ve sonrasında da Irak’a gittiklerini görüyoruz’ dedi. Türkiye-Suriye sınır bölgesinde olan bitenin daha etkin izlenmesi gerektiğini vurgulayan Obama ‘Türk makamları bu problemi biliyorlar ancak IŞİD’e geçişleri önlemek için kapasiteyi tam olarak artırmış değiller.’ dedi.

‘HENÜZ BİR STRATEJİMİZ YOK’

Barack Obama, Washington’un, Bağdat’ın IŞİD’in ele geçirdiği bölgeleri geri almasına yardım etme konusunda ve Irak ordusunun eğitilmesine ilişkin henüz ‘tamamlanmış bir stratejisinin’ olmadığını, ancak bunun Iraklılar tarafından yerine getirilmesi gereken taahhütlere bağlı olduğunu ve konuyla ilgili detayların belli olmadığını söyledi.

IŞİD’in yenilmesi konusunda iyimser olduğunu söyleyen Obama, Irak ordusunun Ramadi’de yürüttüğü operasyonda başarılı olması kısa dönemde önemli bir taktik olacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X