Türkiye’ye sert uyarı

Avrupa’dan Türkiye için ‘vize’ açıklaması geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin ‘vizesiz seyahat’ için tüm koşulları yerine getirmesi gerektiğini, kriterlerin Türkiye için ‘sulandırılmayacağını’ söyledi.

Türkiye’ye sert uyarı

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncher, Türkiye’nin vize serbestisi için tüm kriterleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi. 

 Strasbourg’da konuşan Juncker, Türkiye için vize serbestisi şartlarının esnetilmeyeceğini açıkladı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi açılış otrumunda konuşan Junker, bu konuda Türkiye için bir istisna olamayacağının altını çizdi.Şartların yerine gelmesi halinde gelecek aylarda komisyonun teklifi kabul edeceğini belirtti. 

Juncker, Avrupa Birliği’nin  mülteci akışının önlenmesi için Türkiye’ye bağlı olduğunu da belirtti. 

ÇAVUŞOĞLU: İPTAL EDERİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM’de kendisi hakkında verilen gensoruyla ilgili yaptığı konuşmada, ‘İnsani trajedilere son vermek istiyoruz, insanlarımızın vizesiz seyahat etmesini, gümrük birliğinin güncellenmesini, fasılların açılmasını istiyoruz. AB sözünde durmazsa biz de geri kabul anlaşması dâhil diğer anlaşmaları iptal ederiz’ demişti.

Davutoğlu da önceki akşam, ‘Haziran ayında vize serbestisi olacağına inanıyorum. Anlaşma olmazsa Türkiye de üzerine düşeni yapmaz’ ifadelerini kullanmıştı.

100 bin kişi Türkiye’ye kaçıyor

Suriye’de çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle Türkiye’nin yeni bir mülteci dalgası ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor. 

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, bdün Berlin’de yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırındaki Halep kentinin Azez kasabasına gelen Suriyelilerin sayısının 100 bini aştığını bildirdi. IŞİD ve Kürtler tarafından kontrol edilen bölge ile Türkiye sınırı arasında kalan Suriyelilerin Türkiye’ye ‘alınmadığını’ iddia eden örgüt, açıklamasında AB’nin mülteci politikasını eleştirirken de AB’nin “Türkiye sınırında sıkışıp kalan Suriyelilerin güvenliği yerine Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye geri kabulüne yoğunlaşmasını kabul edilemez’ olarak nitelendirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X