‘Türkiye’ye tek başına MHP iktidarı gerekiyor’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’ye tek başına MHP iktidarının gerektiğini belirterek, “Kararsız duran kardeşim, boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle senin yanında” dedi.

‘Türkiye’ye tek başına MHP iktidarı gerekiyor’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kepez önündeki meydanda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, çaresizliğe, yoksulluğa ve yolsuzluğa karşı MHP’nin herkesin yanında olduğunu, Antalyalıların soyguna, yolsuzluğa, sömürülmeye, onursuzluğa ve bölünmeye karşı cephe aldığını belirtti.

Bahçeli, Antalyalıların Milliyetçi Hareket’i iktidar yapacağına inandığını vurgulayarak, ortak paydanın, vatan ve bayrak sevgisi, ortak değerin ise “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözleri olduğunu kaydetti.

Türkiye’ye tek başına MHP’nin iktidarının gerektiğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Çağrım, bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim, boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle senin yanında. Teröre karşı, bölünmeye karşı, hırsızlara karşı, rüşvetçilere karşı bizimle yürü Antalya. Refah ve mutluluksa aradığınız, iş ve aşsa istediğiniz, bizimle yürüyün. Yürüyüşümüz, korkaklara karşı cesurların yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, ahlaksızlığa karşı namusluların yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, talana ve yalana karşı şerefin yürüyüşüdür.”

“Yoksulluk, yolsuzluk ve terörle mücadele edilecek”

Devlet Bahçeli, “Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek” adıyla ilan ettikleri seçim beyannamelerinin heyecanla karşılandığını, beş ana projeyle milletin sıkıntılarını çözmek istediklerini belirterek, yoksulluk, yolsuzluk ve terörle mücadele edeceklerini, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerin anlattı. Bahçeli, ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceklerini iddia etti.

“İlahiyat Fakültelerinde ‘Tasavvuf İlimleri Bölümü’ kuracağız”

Devlet Bahçeli, asgari ücreti net bin 400 liraya çıkarmak, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için “hevesle yürüdüklerini”, asgari ücretten vergi almayacaklarını, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi dışı bırakacaklarını kaydetti.

İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak şekilde kabul edeceklerini ve devlet yardımının önünü açacaklarını anlatan Bahçeli, Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde “Tasavvuf İlimleri Bölümü” kuracaklarını ifade etti.

“Yuva kuracak gençlere 10 bin lira kredi”

18 yaşını doldurmuş ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilerin aylıklarını 600 liraya, 18 yaş altı engelli aylığını 400 liraya çıkaracaklarını belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

“Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Hilalkart uygulamasına geçeceğiz. Öğretmenlerimizin 3 bin 600 ek göstergeden istifade etmelerinin önünü açacağız. Kadrosu olmadan çalışan öğretmenlerimizi kadroya almanın yanında, atanamayan öğretmen çilesine son vereceğiz. Her öğrencimize, başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğretim kuponu vereceğiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağız. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli, faizsiz kredi imkanı sağlayacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X