Türkiye’ye veto

AB’nin en güçlü lideri Almanya Başbakanı Angela Merkel’den şaşırtan Türkiye hamlesi geldi. Merkel, AB’nin Türkiye’yle üyelik müzakerelerinde yeni fasıllar açmasına karşı olduğunu söyledi.

Türkiye’ye veto

Bir süre önce Ankara’ya işbirliği mesajı veren Almanya Başbakanı Merkel’in parti toplantısında Türkiye ile AB’ye üyelik müzakereleri kapsamında yeni fasıl açılmasına karşı olduğunu söylediği öne sürüldü.

Hıristiyan Demokratların parlamento toplantısında konuşan Merkel,Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleri çerçevesinde yeni başlıkların açılmasına karşı olduğunu söyledi.

Açıklama görüşmelerin fiilen bittiği anlamına gelirken, Merkel, bu duruşun, partinin Türkiye konusundaki tutumunu soran seçmenlere de iletilmesini istedi.

Öte yandan Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AB ile Türkiye arasında imzalanan mülteci mutabakatından kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirmeye çağırdı.

Merkel, Malta Başbakanı Joseph Muscat ile Berlin’de görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında mülteci mutabakatının özellikle de insan kaçakçılığına karşı mücadelede iki tarafın da faydasına olduğunu belirtti. Merkel, Türkiye’nin de Avrupa gibi güvenilir bir sözleşme ortağı olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.

İKİ FARKLI TAVIR

Ancak Merkel, bu toplantı öncesinde yaptığı açıklamada Türkiye’nin de Avrupa gibi güvenilir bir sözleşme ortağı olduğunu düşündüğünü söylemişti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından atılan adımlar nedeniyle gerilen AB-Türkiye ilişkileri, AP’de alınan ‘Türkiye ile müzakereler dondurulsun’ kararının ardından kopma noktasına gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün yaptığı bir konuşmada AB defterinin ‘henüz kapanmadığını’ ancak Ankara’nın başka ortaklarla başka seçenekleri olduğunu söylemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X