Türkiye’yi Adana mı kararttı?

Ülke genelinde hayatı felç eden elektrik kesintisinin İzmir’deki santralden değil Çukurova Elektrik şirketine bağlı Adana bölgesindeki bakımsız/yetersiz iletim hatlarından kaynaklandığı belirtiliyor.

Türkiye’yi Adana mı kararttı?

Türkiye genelinde elektriklerin kesilmesine neden olan ulusal iletim sistemindeki çökmenin nedeni 2 gündür tam olarak tespit edilemedi. İzmir bölgesindeki santralin devre dışı kalması üzerinde durulurken, çökmenin nedeni olarak yeni bir ihtimal daha gündemde.

Enerji Bakanlığı bürokratları, Adana bölgesindeki iletim hatlarında meydana gelen bir sorunun sistemde çökmeye neden olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Daha önce Uzan Grubu’na ait Çukurova Elektrik şirketine bağlı olan Adana bölgesinde enerji nakil hatlarının sayı ve kapasite bakımından yetersiz olduğu ve ana sistemin zayıf bir halkasını oluşturduğu dile getirildi. 

SORUN ADANA OLABİLİR

Türkiye genelinde elektrik kesintisine neden olan sistemdeki çökmenin tespiti için çalışmalar sürürken, EPDK eski üyesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Osman Sevaioğlu, şu açıklamayı yaptı: “Bürokratlar bana ‘Adana olduğunu düşünüyoruz’ dediler. Adana’nın farkı var. Uzun yıllar Çukurova Elektrik’e bağlıydı. Adana bölgesinin ulusal sistemle bağlantısı zayıf. Buradaki 2-3 enerji nakil hatları sayı ve kapasite bakımından yetersiz. Bu bir tespit değil. Henüz çökmenin nedeni bulunamadı.”

ELEKTRİKSİZ YERLER VAR

Bursa’da yeniden elektrik verilemeyen bölge kalmadı, ancak Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın “Her yere elektrik veriliyor” açıklamasının aksine Türkiye’de hala enerjiden mahrum bölgeler var. Özellikle sanayi kuruluşları, aradan geçen 2 güne rağmen gelmeyen elektrikten şikayetçi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X