‘Türkiye’yi asla durduramazlar’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Biz bir ve beraber olup, gücümüzü muhafaza ettikçe Türkiye 100 yıl süren bu parantezini önümüzdeki günlerde kapatacaktır.

‘Türkiye’yi asla durduramazlar’

HATİCE DAL 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa programı kapsamında ilk olarak Dobruca Sosyal Tesisleri’nde AK Parti Gençlik Kolları başkanlarıyla görüştü. Barakfakih Mahallesi’nde Kestel Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Barakfakih Hazretlerini Anma Programı’na katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. 

Türk milletinin çok önemli değerlere sahip olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Her bölgenin kendine özgü gelenekleri var. Bütün bu farklılıklarımız Türkiye’nin en büyük zenginliği ve bizi biz yapan en önemli unsurumuz.

Türkiye’nin bu fotoğrafı birilerini rahatsız ediyor. Biz bir oldukça, beraber oldukça, gücümüzü muhafaza ettikçe Türkiye 100 yıl süren bu parantezini önümüzdeki günlerde kapatacaktır.

Türkiye, son 10 yılda  dünyada yapılan 10 büyük projeden beşini gerçekleştirmiş bir ülkedir” diye konuştu.  

“TÜRKİYE KABUĞUNU YIRTTI”

Türkiye’nin artık kabuğunu yırttığını anlatan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin bundan sonra önüne geçmek isteseler de asla durduramazlar. 2023, 2053 ve gelecek kuşakların güçlü Türkiye’sini sağlamak ve 2071 hedefimize ulaşmak için tarihi günlerden geçiyoruz.

Onun için aklınızı, ferasetinizi, basiretinizi, yaşanan olayları göz önüne alarak, muhakeme ederek, vereceğiniz kararları bu çerçevede ortaya koymanız gerekiyor. Türkiye her türlü saldırıya, kirli tuzağa ve girişimlere rağmen milletinin desteğiyle ferasetiyle bunların üstesinden gelmeyi başarmıştır” dedi. 

“HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ” 

Türkiye’nin son 16 yılda 3.5 kat büyüdüğünü ve hedeflerinden asla vazgeçmeyeceğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Batının Türkiye’nin geleceğine ilişkin planlanan tuzaklara, içimizden bazı güruhların işbirliği yapmasına rağmen, milletimiz ne olduğunu gördü ve görmeye devam ediyor.

Türkiye mutlaka hedeflediği noktaya ulaşacak. Türkiye artık daha güçlü, onurlu, bölgesinde ve küresel olarak söz sahibi masanın etrafında oturan, gerektiğinde yumruğunu vuran milyonlarca mazlumun ve mağdurun kendisinden beklentisi olan bir ülke haline geldi.

Bu ülkenin bu gücünü muhafaza ederek sürdürmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile Barakfakih Türbesi’nde dua etti. 

“GÖNÜL COĞRAFYAMIZ ÇOK GENİŞ”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenen ‘Kuran-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif’ programına da katılan Çavuşoğlu, Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Bizim gönlümüzün sınırı Afrika’nın içlerine, Balkanların dağlarına kadar sirayet ediyor. Biz bu ülkeye geldiğimizde insanlar bizim Türkçe konuşmamıza şaşırmıştı. Bu kadar yakın coğrafyalarda bulunmamıza rağmen birbirimizden haberimiz yoktu.

Ama şuan da bizim geldiğimiz toprakları bu ülkede yaşayan herkes biliyor ve bize sahip çıkıyor. Recep Tayyip Erdoğan, 53 yıl sonra ilk defa Başbakan olarak, 65 yıl sonrada Cumhurbaşkanı olarak Gümülcine’ye gitti. Cumhuriyet tarihinden itibaren Kırcaali’ye giden ilk Başbakan yine Recep Tayyip Erdoğan’dı” diye konuştu.  
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X