‘Türkiye’yi uyardık’

Rusya Devlet Başkanı Putin’in özel temsilcisi Aleksandr Dugin’in 14 Temmuz günü Ankara’da olduğu ve birkaç kişiye ordunun içinde hareketlilik olduğunu anlattığı ortaya çıktı.

‘Türkiye’yi uyardık’

Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili istihbaratın bir gün önce Rusya’dan geldiği iddia edildi.

Rusya Dış Politika Danışmanı ve Rusya Federasyon Başkanı Vladimir Putin’in Özel Temsilcisi Aleksandr Dugin, 14 Temmuz’da Ankara’da bulunduğunu ve o gün birçok kişiye ordunun içinde hareketlilik olduğunu söyledi.

Özel temsilci Rusya’yı ziyaret eden Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz ve Birlik üyesi Ahmet Tunç ile biraraya geldi.

Yapılan ortak açıklamada Dugin, 14 Temmuz günü saat 18’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yüz yüze görüştüğünü, darbenin gerçekleştiği dakikalarda ise uçakta beklediğini söyledi. 14 Temmuz’da Ankara’da olan ve  15 Temmuz’da uçağa  bindiğinde darbe girişimi başlayan Dugin’in, özel görüşmelerinde de verdiği  bir konferansta  orduda hareketlilik uyarısı yaptığı  belirtildi.

NEDEN DARBE?

Aleksandr Dugin, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başladığı andan itibaren darbecilerin harekete geçtiğini öne sürdü.

Dugin, ‘İlişkilerimizi bozmak isteyenler Erdoğan’ın Rusya tarafına dönmeye başladığını görünce insanların hayatını kaybettiği darbeyi düzenlediler. Daha sonra her şey anlaşılmaya başladı, Türk meslektaşlar FETÖ’nün ne olduğunu biliyorlar. Bu buz dağının sadece tepesi. Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerini bozma çabası Fetullah Gülen’den de daha derinde yatıyor, burada başka güçler de var. Putin ve Erdoğan’ın tarihi görüşmesinin ardından yeni bir yola girdik. Türkiye bir kez daha Avrasya önceliğini gözden geçirmeli, Avrupa’da Türkleri beklemiyorlar sizde biliyorsunuz. Türkler için Avrupa kapalı iken Rusya açıktır’dedi.

Özel temsilci ‘Rus uçağının düşürülme kararını Erdoğan’ın vermediğini biliyorduk’ ifadesini de kullandı.  Dugin, Mart ayında ellerinde bu konuda  somut kanıtlar ulaştığını kaydetti 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X