Türkler hedefte

Alman medyası, Türkiye’deki referandumun ardından Almanya’da yaşayan Türkler’e saldırmaya başladı.

Türkler hedefte

Paskalya tatili nedeniyle dün ilk kez yeniden yayımlanan tüm Alman gazetelerinin manşetlerinde, referandum tartışmaları yer aldı.

Bild gazetesi, internet sitesinde de sürdürdüğü tepkili değerlendirmelerinde bu ülkede yaşayan ve Erdoğan’ın  zaferine destek veren Türk seçmenleri  suçladı. Türk seçmenlerin Almanya’daki demokrasinin nimetlerinden yararlandığını öne sürerek, manşetten “Alman Türkler Erdoğan’ın zaferine yardımcı oldu” diye yazdı.

Medyada, özellikle Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli toplumun “Erdoğan destekçiliği” ağır suçlamalara konu oldu. Referandum süreci ve seçmen eğilimlerinin, Türkiye’dekinden çok daha sağda ve Erdoğan yanlısı bir görüntü verdiğini hatırlatan medyadaki ana eğilime göre, bu gelişme Almanya’daki toplumsal barışın tehlikeye düştüğünü ileri süren çevrelerin, özellikle de AfD (Almanya için Alternatif) gibi son anketlerde yine üçüncü parti konumuna yükselen sağ popülizmin ekmeğine yağ sürebilecek bir potansiyel içeriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X