‘Türkler yalnız’

Türkiye’de darbe girişiminden sonra Avrupa’dan yeterli destek gelmemesine, AB’den de tepki geldi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, “Türkler, hiç kimsenin yanlarında olmadığı duygusundalar.” dedi ve “Türkiye yollarını ayırma kararı verebilir” uyarıs

‘Türkler yalnız’

Avrupa Birliği liderlerini 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’ye yeterli desteği vermemekle eleştiren Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland “Türkiye yollarını ayırma kararı verebilir” dedi.

Norveç’te NRK kanalına konuşan Jagland, Türkiye’de muhalefetin de darbe girişiminin ardından yeterli desteği görmemekten endişe duyduğunu belirtti.

Jagland, “Charlie Hebdo ve Avrupa’daki diğer saldırılardan sonra, bunların hepimize karşı yapılmış saldırılar olduğunu söyledik. Ancak Türkiye’de 250 insan ölmesine rağmen Türkler, hiç kimsenin yanlarında olmadığı duygusundalar. Ülkedeki muhalefet Türkiye’ye gösterilen yetersiz desteğin Avrupa’yı, Türkiye’deki gelişmelerde sadece seyirci konumuna getirmesinden endişeli” diye konuştu.

İNSAN HAKLARI ENDİŞESİ

Beraberindeki heyet ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet liderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile görüşen Jagland, ziyaret sırasında Türkiye’deki insan hakları konusundaki endişelerini açık şekilde belirttiğini söyledi. 

Jagland, “Ancak siz darbe girişimini kınamıyorsanız bunda bir inandırıcılık olmaz. Muhalefet darbe girişiminden sonra Avrupa’nın gelecekteki gelişmeler üzerinde etkisinin azalacağını söylüyor. Bu benim de korktuğum bir durum” dedi.

Jagland ayrıca şu anda yapılması gereken en önemli şeyin Türkiye ile hem hükümet, hem muhalefet hem de halen aktif olan insan hakları kuruluşları ile açık bir diyalog yürütmek olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X