Türkler Yunanistan’da ev alımında 3. sırada

Yunanistan’da 250 bin Euro yatırımla 5 yıllık oturum izni tanıyan “Altın Vize” programından faydalanan Türk vatandaşların sayısı 161 ile üçüncü sırada yer aldı.

Türkler Yunanistan’da ev alımında 3. sırada

Yunanistan’da son 4 yılda 250 bin euronun üzerinde yatırım yaparak 5 yıllık oturum izni alan Türklerin sayısı 161’e çıkarken, uzmanlar Türk vatandaşlarından gelen ilginin avantajlı piyasa koşulları sebebiyle yatırım isteğinden kaynaklandığına dikkati çekiyor.

 

Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik krizle birlikte düşen emlak fiyatları ve 250 bin euronun üzerindeki yatırıma karşılık 5 yıllık oturma izni imkanı sağlayan “Altın Vize” uygulaması, ülkedeki gayrimenkul sektörünü canlandırdı.

 

Yunanistan Yatırım Ajansı’ndan edinilen verilere göre, son 4 yıl içerisinde toplam 2 bin 14 kişi, “Altın Vize” uygulamasından faydalanarak 5 yıllık oturum izni aldı.

 

Çinliler 850 kişiyle ilk sırada yer alırken, Ruslar 388 kişiyle ikinci sırada ve Türkler 161 ile üçüncü sırada yer aldı. Türk vatandaşlarını Mısırlı ve Lübnanlılar takip etti.

 

Uygulama kapsamında, 1 milyar euronun üzerinde ülkeye yatırım yapıldığı belirtiliyor. Verilere göre, en yüksek sayıda oturum izni işlemi bin 550 ile 2016 yılında yapıldı.

 

Edinilen bilgilere göre, Türk yatırımcıların yaklaşık iki senedir Yunanistan’da emlak sektörüne ilgisinin artmaya başladığını söyledi.

 

Türk vatandaşlarının Yunanistan’daki emlak piyasasına artan ilgisinin hem “yatırım” hem “kaçma” olduğu ifade ediliyor. Ekonomik anlamda iyi bir yatırım yapmak istiyenler olduğu gibi, FETÖ üyeliği ve ilişki nedeniyle de çok kişinin emlak ile ilgilendiği iddia ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X