Türklere Irkçı saldırı

Avrupa’da İslamofobiye dönüşen ırkçılık giderek artıyor. Son olarak Almanya’da bir grup Neonazi dönerci dükkanında yeni yıl kutlaması yapan Türk ailelere ‘Pis Türkler’ diyerek saldırdı.

Türklere Irkçı saldırı

Avrupa’da giderek yükselen ırkçılık ve İslamofobi gölgesinde yaşayan Türkler’e yönelik saldırılara bir yenisi eklendi.

Almanya’nın Pforzheim kentinde bir grup Alman, dönerci dükkanında yeni yıl kutlaması yapan Türk ailelere ‘Pis Türkler’ diyerek saldırdı. Bir Türk kolundan yaralandı.

Edinilen bilgiye göre alkollü oldukları belirtilen dört kişilik Alman grubu, dönerci dükkanı kapalı olmasına rağmen içeride yemek yemek istedi.

Dükkan sahibi talebi geri çevirince tansiyon aniden yükseldi. Dükkanın camlarını kıran Almanlar, ‘Pis Türkler’ diye bağırarak, işletme sahibi 31 yaşındaki İbrahim Kural’ı bıçakla kolundan yaraladı. Kavgaya dükkandaki Türklerin de karışmasıyla Almanlar kaçtı. Saldırganlardan ikisi polis tarafından yakalandı. Diğer iki saldırgan aranıyor.

OĞLUM ÖLEBİLİRDİ

Kolundan yaralanan İbrahim Kural’ın eşi Hatice Kural, ‘Dün Tuğçe, bugün İbrahim, yarın kim? Saldırıyı kınıyorum. Yetkililer bunlara çözüm bulsun’ dedi. İbrahim Kural’ın annesi Nezehat Kural ise ‘Bugün oğlum ölebilirdi. Neden ırkçı saldırılar hep Türkleri buluyor? Yeni yıla iyi giremedik’ dedi.

ALMANLARIN ÜÇTE BİRİ

Yükselişe geçen ve Avrupa’yı İslam’dan korumak amacıyla ortaya çıkan Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGİDA) hareketine   duyulan sempati, Almanya’da hızla yayılıyor. Yapılan son anketlere göre her üç Alman’dan biri, İslam karşıtı grubun eylemlerini haklı buluyor. Pegida’ya en büyük destek de AB karşıtı AfD’den geliyor. 

KATILIM ARTACAK

Araştırmaya katılanların yüzde 29’u İslam karşıtı ırkçı eylemleri haklı bulurken, katılımcıların yüzde 13’ü, “Almanya’nın İslamlaşması”na karşı yapılan gösterilerin kendi kentlerinde düzenlenmesi halinde bu eylemlere katılacaklarını söyledi. Pegida’yı onayların yüzde 45’inin AB karşıtı Alman Alternatif Parti’nin (AfD) de destekçileri olduğu ortaya çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X