‘Türklere kapıları kapatalım’

Hollanda Parlamentosu’ndaki bütçe görüşmeleri, Türkiye’deki gelişmelere ilişkin tartışmaya sahne oldu.

‘Türklere kapıları kapatalım’

Ülkedeki kamuoyu yoklamalarına göre ülkenin en büyük partisi konumundaki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’ten, ‘Türklere kapıları kapatalım’ çağrısı geldi. Wilders, 15 Temmuz’daki darbe girişimine tepki amacıyla Rotterdam’da yaşayan Türkiyeli göçmenlerin Erasmus köprüsünde Türk bayrakları ile gösteri yapmasını eleştirdi. 

‘Bunlar Hollandalı değil, beşinci kol’ diyen Wilders, artık Hollanda’da bir tane bile Türk istemediğini söyledi. PVV lideri, ‘Sınırları kapatalım. Artık Türkler girmesin. Hollanda’ya artık bir tane bile Türk gelmesin’ dedi. 

TÜRKİYE’YE DÖNSÜNLER 

İktidarın büyük ortağı Liberal Sağ Parti (VVD) lideri Halbe Zijlstra ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı lideri olarak gören Hollandalı Türkleri, ülkelerine geri dönmeye çağırdı. Zijlstra, ülkedeki Türklerin bir seçim yapması gerektiğini savunarak, Türklerin Hollanda’yı seçmeleri gerektiğini düşündüğünü belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X