Türklerin yurtdışı tatil gözdesi ABD

Yapılan araştırmaya göre Türk tatilciler en çok ABD’ye gitmek istiyor. Bunu sırasıyla İtalya ve Maldivler izliyor.

Türklerin yurtdışı tatil gözdesi ABD

Araştırma şirketi DORinsight, Türkler’in yurt dışındaki tatil tercihlerini araştırdı. 8 bin 22 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara dünyada turistler tarafından en çok rağbet edilen ülkelerin listesi sunularak, ‘Yurt dışında tatil yapma imkanınız olsa hangi ülkeye tatile gitmek istersiniz?’ sorusu yönetildi. Katılanların yüzde 11,67’sinin ABD cevabını verdiği araştırmada, bunu yüzde 10,42 ile İtalya, yüzde 6,17 ile Maldivler, yüzde 5,62 ile de İspanya takip etti. Fransa yüzde 5,05 ile listede beşinci olurken, bu ülkeyi sırasıyla yüzde 4,18 ile Almanya, yüzde 3,84 ile Japonya, yüzde 3,09 ile Brezilya, yüzde 2,83 ile Avustralya, yüzde 2,68 ile de Hollanda izledi.

DOĞAL GÜZELLİK TERCİH EDİLİYOR

Hollanda’nın hemen arkasından ise yüzde 2,44 ile İngiltere, yüzde 2,33 ile Arabistan, yüzde 2,14 ile Tayland, yüzde 2,09 ile Küba, yüzde 2,01 ile de Bahamalar geldi. Katılımcıların yüzde 46’sı tatile gideceği yeri seçerken en çok doğal güzelliklerine bakarken, yüzde 24’ü ise tavsiye edilmesi üzerine gidiyor. Araştırmaya katılanların en az rağbet ettiği ülkeler ise Pakistan, Nijerya, Irak ve Cezayir şeklinde sıralandı. Bu ülkeler katılımcıların yüzde 0,02’si tarafından tercih edildi.

YÜKSEK NAKİT GÜVEN VERİYOR

Katılımcılara ayrıca, “Bir haftalık bir tatile çıkarken kendinizi güvende hissetmeniz için yanınızda ne kadar para olmasını istersiniz?’ sorusu da soruldu. Araştırmaya katılanların yüzde 42’si ‘2 bin 1 dolar ve üzeri’ yanıtını verdi. Bunu yüzde 23 ile ‘bin 501 dolar ile 2 bin dolar arası’, yüzde 19 ile ‘bin 1 dolar ile bin 500 dolar arası’, yüzde 13 ile ‘501 dolar ile bin dolar arası’, yüzde 3 ile de ‘0 ile 500 dolar arası’ diyenler takip etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X