Türkmen Şenliği’nde renkli görüntüler

Mudanya Belediyesi ile Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğiyle düzenlenen 8. Geleneksel Mudanya Mirzaoba Yörük Türkmen Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Türkmen Şenliği’nde renkli görüntüler

ÖMER BİLİK

İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada Mudanya Arama Kurtarma (MAK) ekipleri tarafından Mirzaoba yamaçlarında açılan Türk Bayrağı, şenliğe katılımcılar tarafından büyük alkış topladı. Şenlikte Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu Masterler Grubu folklor gösterileri ve yerel sanatçıların konserleri ile devam eden şenlikte konuşan Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Genel Başkanı Dinçer Akyel, “Osmanlı tarihini kuruluşundan bugüne kadar, Osmanlı kültürünü, tarihini ve oyunlarını, gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalışıyoruz. Orta Asya ve Doğu Türkistan’dan dünyaya yayılan bir kültürümüz var. Bundan sonrada yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, “Mudanyamız eğitim ve turizm kenti olmalı. Üreticisini köylüsünü desteklemeli” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X