Türkoğlu: Akpınar’ı ranta kurban ettirmeyiz

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Akpınar Mahallesi’nde hayat geçirmeyi planladığı kentsel dönüşüm projesiyle hukuksuzluk ve adaletsizliğe yol açtığını öne sürdü.

Türkoğlu: Akpınar’ı ranta kurban ettirmeyiz

Bölgedeki 2 bin 290 hak sahibinin haksızlığa uğratıldığını savunan Türkoğlu, kendi evlerini planlayabilmek için Kentsel Dönüşüm Derneği kuran ve kamuya yük olmayacak biçimde çözüm arayan Akpınarlılar’ın son derece makul taleplerinin yok sayıldığını söyledi.

Akpınar Mahallesi’nhde basın açıklaması yapan Türkoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı eleştiri yağmuruna tutu. Türkoğlu, şunları söyledi:

“Akpınarlılar’ın sunduğu çözüm önerisinde, nüfus yoğunluk artışı olmadan, fazla tek bir daire yapılmadan ve sadece mevcut sahiplerinin yararlanacak olması mı rahatsız etti sizi yoksa, yeşil alanlar korunarak 33 dönüm araziden de feragat edilerek bir çözüm önerisinin getirilmiş olması mı? Akademik odalardan tam destek alınarak, plan iptal davalarının açılmayacağının taahhüt edilmesi de mi tatmin etmedi sizi? Hak sahiplerinden para alınmadan hayata geçmesi için gelir getirici parseller oluşturularak yapılacak projenin, kendi kendini finanse edebileceğini savunulmasının neresi yanlış? Hak sahiplerinin çoğunluğu tarafından kabul gören çözüm önerisinin, bölge halkından da tam destek almasını hangi hakla yok farz ediyorsunuz? Dar gelirli vatandaşa hane başı 120-150 bin TL ödeme gerektirecek başka bir projeyi dayatmaktaki gerçek amacınız nedir?”

“AKTAŞ ÖZÜR DİLEMELİDİR”…

Akpınar’ı ranta kurban vermeyeceklerini, kimseye de yem etmeyeceklerini kaydeden Türkoğlu, “Bir Büyükşehir Belediye Başkanı, hakkını, hukukunu korumakla mükellef olduğu insanlardan ‘bunlar’ diyerek bahsetmesi ve kendi vatandaşını, kendi evlerinden rant elde etmeye çalışmakla suçlaması, tek kelimeyle abesle iştigaldir. Bu nedenle Alinur Aktaş, Akpınarlılar’dan özür dilemelidir. İzmir depreminin herkesi teyakkuza geçirdiği bir dönemde, binalarında pek çok çatlakların oluştuğu 1050 Konutlar için elinizi çabuk tutmazsanız, olası bir depremde çok büyük bir vebal altında kalacaksınız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X