Türkoğlu: ‘Dağ fare doğurdu’

4/C’lilerin 4/B kadrosuna geçişlerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen Türkiye Kamu-Sen’li memurlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması yaptı.

Türkoğlu: ‘Dağ fare doğurdu’

HATİCE DAL 

 

4/C’lilerin kadroya alınma sürecinde ciddi hak kayıplarının yaşandığını iddia eden Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Türkoğlu, “Aslında dağ fare doğurmuştur.

İnsanların eğitim ve uzmanlıklarını göz ardı eden toptancı yaklaşım neticesinde pek çok mağduriyet yaşanmaktadır. Bizler KPSS sınavlarına girmiş, başarılı olmuş, devletimizin yapmış olduğu mülakatlar da başarılı olmuş ve yetkin teknisyen, tekniker gibi unvanlarda ihdas edilirken, şimdi diyoruz ki, denizi geçtik, derede boğulmayalım. Hakkımız olan hakiki 4/B kadro ihdasını ve kalan eksikliklerin giderilmesini istiyoruz” dedi. 

KONU YARGIDA 

2007 yılında 5620 sayılı kanunla 200 bin geçici ve mevsimlik işçiye normal şartlardaki 4/B geçiş hakkı verilmişken kendilerine bu hakkın verilmediğini ifade eden Türkoğlu, ayrıca mevcut 4/B ihdasında olduğu gibi maaşlarını peşin alamadıklarından da yakındı.

Kamu-Sen olarak konuyu yargıya taşıdıklarını da hatırlatan Türkoğlu, haklarını olan hakiki 4/B kadrosu ihdası için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X