Türkoğlu: ‘Okullar sorunlarla açılıyor’

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi düzenlediği basın toplantısında, Bursa milli eğitiminin çözüm bekleyen devasa sorunları olduğunu söyledi.

Türkoğlu: ‘Okullar sorunlarla açılıyor’

Kayıtların tamamlanmadığını ve okulların tam olarak eğitim-öğretime hazır hale getirilemediğinin belirten Türkoğlu, “Kitaplar hazır değil, açığa alınmış ya da ihraç edilen öğretmenlerin durumu muamma, ayrıca yerlerine atanan öğretmenler başlamamış. Yeni atanacak öğretmenler mülakata alınmamış. Sınavla atanan müdür yardımcıları göreve başlayamamış, bayram dönüşü olduğu için öğrenci kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri alınamamış ve daha birçok neden. Bursa’da 540 bin öğrenci 1400 eğitim kurumunda ve 29 bin öğretmenle eğitim öğretime kâğıt üzerinde başlayacak. Çünkü Bursa eğitim-öğretimi çözülememiş devasa sorunlarla karşı karşıyadır” dedi.

 

4 BİNE YAKIN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

 

Türkoğlu, FETÖ soruşturmaları kapsamında Bursa’da 1117 öğretmenin meslekten atıldığını, 350 civarında öğretmenin açıkta beklediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Suça karışanlar, suç işleyenler temizlenmelidir. Ancak ifade ve savunma dahi alınmadan gerçekleşen bu işlem pek çok konu ile ilgisi olmayan kurunun yanında yaşında yanmasına sebep olmuştur. Kurumlar ve eğitim çalışanları tedirgin eğitim ortamları güvensiz hale gelmiştir. Aslolan hukukun tesis edilmesi, inceleme, soruşturma ve yargılama aşamalarından sonra suçlu olan memurlara işlem yapılmasıdır. Öte yandan, en az 7 bin derslik ihtiyacı var. Yine en az 4000 öğretmen açığı var. Okul sayısı kadar kadrolu hizmetlimiz yok. Özellikle göç alan bölgelerde hizmetli yokluğundan okullar kokmakta. Malum 4+4+4 dönüşüm nedeniyle artık bir mahallemizde ya ilkokul ya da orta okul yok. Yani mutlaka veli ikisinden birinde servise mecbur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X