Türkoğlu: ‘Talebimiz yalnızca ve ancak hukuk’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu’nu ziyaret ederek, FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan kamu çalışanlarının durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Türkoğlu: ‘Talebimiz yalnızca ve ancak hukuk’

SEYİT GÜNDOĞAN

Ziyarette ilk sözü alan Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, toplumun bütün iliklerine kadar sinmiş FETÖ yapılanmasının temizlenmesinden, art niyetli insanların cezalandırılmasından ve layığını bulmasından yana tavırlarının net olduğunu belirterek, büyük devlete yakışanın suçlu ile suçsuzu iyi ayırmak olduğunu söyledi. Bir tek masumun bile canının yanmasına engel olunması gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, “Büyük devletler bu insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle hareket etmelidir. Bursa’da toplamda 3 bine yakın ama yalnızca milli eğitim bin 400 kamu çalışanı bu iddia ile şu an açıktadır.  Talebimiz net. Hukuk herkese lazım. Vicdanları yaralamayacak, bilgi ve belgeye dayalı, hukukun üstünlüğünü esas alan mekanizmalar mutlaka işletilmelidir. Adil soruşturmayı yaptıktan sonra kim FETÖ’ye yardım ettiyse, yataklık yaptıysa, desteklediyse, mutlaka en ağır cezasını çekmelidir. Talebimiz yalnızca ve ancak hukuktur” diye konuştu.  

KİMSEYE FAYDASI OLMAZ

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, CHP milletvekilleri olarak ilk günden itibaren genel merkezde bir mağduriyet masası oluşturduklarını ve daha sonra bunu tüm illere yaydıklarını hatırlattı. Burada tek bir kişi bile haksız yere bu ithamla görevinden ayrılmışsa, gözaltına alınmışsa haksızlığa uğramışsa onun takibini yapmak ve hakkını teslim edilmesine uğraşmanın kendilerinin birinci derecede görevleri olduğunu ifade eden Aydın. “1 Eylül’de öğretmenler görev başı yapacak. Çok az bir süre kaldı. Başta Bursa olmak üzere tüm Türkiye’de öğretmen açığı yaşanırken, gerçekten bu yapıyla ilişkisi olmayan mağdurlarla, bu yapıya üye olanları iyi ayırmak gerekiyor. İş işten geçtikten sonra gelen adaletin kimeyse faydası yok” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X