Türkoğlu’na Kocaeli’den destek

Vali Münir Karaloğlu ile davalık olan Selçuk Türkoğlu’na destek veren Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Süleyman Pekin, “Vali Karaloğlu bizi de dava etsin” dedi.

Türkoğlu’na Kocaeli’den destek

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, yönetici atama süreci ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Vali Münir Karaloğlu ile davalık oldu. Selçuk Türkoğlu ve sendika yöneticileri, Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da yandaş sendika üyesi olmayan müdür ve müdür yardımcılarının görevlerine hukuksuz bir şekilde son verilmesini, kıyıma uğratılması ve haklarının gasp edilmesini çeşitli araçlarla dile getirip protesto ederek gündeme taşıdı. 

Türkoğlu hakkındaki savcılık iddianamesinde “Eleştiri sınırlarını aştığı ve Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Vali Münir Karaloğlu’na karşı zincirleme şekilde hakaret suçunu işlediği anlaşılmaktadır” iddiasıyla dava açıldı. 

Bunun üzerine Selçuk Türkoğlu’na destek veren Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Süleyman Pekin, yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Sayın başkanımızın ifadelerini biz de aynen olduğu gibi ifade ediyoruz. Türk Milli Eğitim tarihinde ilk defa bu kadar geniş çaplı bir siyasi kadrolaşma ve kıyım, tasfiye operasyonuyla karşı karşıyayız. Bu süreçle alakalı, sendika olarak hak arama faaliyetlerimizi her zeminde yürütüyoruz ve yürütmeye de devam edeceğiz. Hiçbir güç, hiçbir irade bizi doğruları söylemekten alıkoyamaz. Bu arada sayın Vali, AKP il başkanını avukat tutarak yargıya baskı oluşturmuştur. Kendine güveniyorsa, derhal avukatını değiştirmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X