Türksat uydularını SpaceX fırlatacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat 5A ve 5B uydularına ilişkin, ‘Airbus’ın alt yüklenicisi olan SpaceX’in bizim uydularımızı Falcon 9 roketiyle fırlatılması konusunda da arkadaşlarımız kararlarını verdiler, onları da tebrik e

Türksat uydularını SpaceX fırlatacak

Arslan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) stratejik partnerliğinde ve EMEA Satellite Operators Association-EMEA Uydu Operatörleri Birliği (ESOA) ev sahipliğinde 3. Global Satshow gerçekleştirildi. Fuar kapsamında Türksat 5A ve 5B uydularının sözleşme imza töreninde konuşan Arslan, bu uyduların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bugünden sonra Türksat’a ve Airbus’a düşen hızlı bir şekilde en kaliteli ve yüksek teknoloji ile 2020’de Türksat 5A’yı, 2021’de Türksat 5B’yi yörüngedeki yerlerine yerleştirmek ve sadece ülkemize değil, Türksat üzerinden bu bölgeye, dünyaya hizmet vermeyi sağlamak.”

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK

Bakan Arslan, Airbus’ın Türkiye ile çözüm ortağı olmak adına ortaya koyduğu rekabetçi irade için tebriklerini ileterek, şu değerlendirmelerde bulundu: ‘Airbus’ın bu konuda gelecekteki uydu fırlatmalara da uydu üretimine de örnek olacak bir çalışma sergileyecek, bunu onlardan beklediğimizi özellikle ifade ediyorum. Uydu üretilmesi önemli, fırlatılması da bir o kadar önemli. Uydunuzun yörüngede aldığı yer, ömrü önemli. Onun için de Airbus’ın alt yüklenicisi olan SpaceX’in bizim uydularımızı Falcon 9 roketiyle fırlatılması konusunda da arkadaşlarımız kararlarını verdiler, onları da tebrik ediyorum, onlardan da çok başarılı bir fırlatma beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.’

AIRBUS’TAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Airbus Savunma ve Uzay Sistemleri Fransa Başkanı Nicolas Chamussy, bugünün uzay teknolojileri endüstrisi için önemli olduğunu belirterek, “Çünkü Türkiye artık kendi uzay ajansını kurmak üzere. Bizler de bu ajansın uzun vadeli ortağı olmaktan çok mutluyuz. Airbus ve Türkiye için de heyecan verici bir gün. Çünkü Türksat 5A ve 5B uydularının geleceği için buradayız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Türksat 5A ve 5B uydularının ihalesini kazanan Airbus ile Türksat AŞ arasında gerçekleştirilen sözleşmeyi Bakan Arslan’ın yanı sıra Airbus Savunma ve Uzay Sistemleri Fransa Başkanı Chamussy, Airbus Savunma ve Uzay Sistemleri İngiltere Direktörü Colin Paynter, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül ve Türksat Genel Müdürü Cenk Şen imzaladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X