Türküleriyle yaşıyor

Kimine göre ‘Bozkırın Tezenesi’ kimine göre ise ‘Türkülerin Babası’…

Türküleriyle yaşıyor

Türk halk müziği bestecisi, söz yazarı ve halk ozanı Neşet Ertaş, dört yıl önce  74 yaşında hayata veda etmişti. Usta sanatçının ölüm yıldönümüydü dün. Ertaş’ın cenazesi Kırşehir’deki Bağbaşı Mezarlığı’nda babası Muharrem Ertaş’ın yanında toprağa verilmişti. Ertaş arkasında ‘Cahildim Dünyanın Rengine Kandım’, ‘Neredesin Sen’, ‘Ah Yalan Dünyada’, ‘Gönül Dağı’, ‘Yazımı Kışa Çevirdin’ ve daha birçok eser bıraktı. 

DERS OLARAK OLARAK OKUTULDU

UNESCO’nın Yaşayan İnsan Hazineleri Türkiye Ulusal Envanteri’ne alınarak yaşayan insan hazinesi kabul edilen Ertaş, 25 Nisan 2011 tarihinde İTÜ Devlet Konservatuvarı tarafından fahri doktora ödülüne layık görülmüş, bağlamadaki tavrı ve türküleri ders olarak okutulmuştu. Hayatı ve eserleri Doç. Dr. Erol Parlak tarafından iki ciltlik bir kitap halinde yayımlanmıştı. 

Unutulmaz sanatçı, yapıtlarıyla sevenlerinin kalbinde yaşıyor. 

 

ERTAŞ VE RUHİ SU NİLÜFER’DE ANILDI

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Nida Ateş’le Buluşmalar” programında Türk Halk Müziği’nin usta isimleri Neşet Ertaş ile Ruhi Su, türküleriyle anıldı. Emel Taşçıoğlu’nun konuk sanatçı olarak katıldığı program, izleyenleri türkü dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkardı. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen konser büyük ilgi gördü. 

Konseri izlemeye gelenler kâh eğlendi kâh hüzünlendi. Konserin sonunda katılımcılar her iki ismi de dakikalarca alkışladı. Gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nida Ateş ve Emel Taşçıoğlu’na çiçek vererek teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X