Türkyılmaz: İDO ve BUDO aynı yerde olmalı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz İDO ve BUDO’nun ikisinin bir yerde olması gerektiğini ifade ederek, buranın, Siemens’in Burgaz tarafındaki bitişiğinde, çay bahçesi olan kısmında anayola bağlantısı 150 metre olan bir yer olduğunu söyledi.

Türkyılmaz: İDO ve BUDO aynı yerde olmalı

SEYİT GÜNDOĞAN

Projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1 yılda ilçeye giren araç sayısının 21 milyona yakın olduğunu ifade ederek, BUDO’dan sonra İDO’nun da RoRo koymak istediğini ancak buna karşı geldiklerini kaydetti. Türkyılmaz, RoRo olmasını istemediklerini, yargıya götürdüklerini ve yargı sonucunun beklendiğini söyledi. Türkyılmaz, ‘Oradaki hem tarihi, hem toprak zenginliğinin korunmasını istiyoruz’ diye konuştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Şöyle bir çözüm önerisi getirdik. Montania Otel’den İDO’ya kadar bir sahil projemiz var. Kaykay pisti, denize girilen plajları, Aquaparkı, kültür merkezi, sosyal tesislerin bulunduğu Mudanya’nın nefes alacağı mükemmel bir proje. İDO ve BUDO’nun olması gereken yeri gösteriyoruz. Otoparkıyla, insani ihtiyaçlarıyla her şeyi ile ikisinin de bir yerde olması gerekir. Bu yer de, Siemens’in Burgaz tarafındaki bitişiğinde çay bahçesi olan kısmında anayola bağlantısı 150 metre olan yer. Belki orada bir sıra bina istimlak edilebilir. Oradaki kavşak düzenlemesiyle şehir içi trafiğini rahatsız etmeden, çok daha ucuza mal edilebilir. Hem BUDO’nun hem İDO’nun işgal ettiği alanlar da insanlara ortak yaşam alanı ve sosyal tesis olarak düzenlendiğinde Mudanya ve Güzelyalı’nın tadına doyum olmaz” diye konuştu. 

YILDIZTEPE PROJESİ

Yıldıztepe Projesi ile ilgili de bilgi veren Türkyılmaz, projenin sadece Mudanya’nın değil Bursa’nın ve Türkiye’nin projesi olduğunu ifade ederek, bu projenin Mudanya’ya yepyeni bir ufuk açacağını söyledi. Projeyi kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Bu projeyle ilgili STK’lardan ve Mudanya’da yaşayan insanların görüşlerini aldık. Yıldıztepe dünyanın en güzel yerlerinden biri. Yıldıztepe, cebinde parası olanın da olmayanın da kendisini ifade edebileceği, denizinden, kumsalından, manzarasından, havasından faydalandığı, güneşin batışı ve doğuşunu en güzel seyrettiği bir mekan. 1 yıl içinde çay bahçeleri kafeteryaları ve yürüyüş yollarını kullanıma açarız. Projenin tamamını ise 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

DİĞER PROJELER

Diğer projeler hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Türkyılmaz, Güzelyalı’da Atatürk Parkı’nın ikinci bölümünü gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Bununla birlikte Bademli’de çok önemsediğimiz Zübeyde Ana Kreş ve Anaokulu Projemiz var. 16 derslikli, 300 çocuk kapasiteli anaokulu, Türkiye’deki benzerlerinin en büyüğü olacak. Kapalı Yüzme Havuzu’ndan tutun, spor salonuna kadar içinde her şeyin bulunacağı bu anaokulu” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X