Türkyılmaz savunmada

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2016 yılı faaliyet raporunu oy çokluğuyla reddedilmesine sert tepki gösterdi.

Türkyılmaz savunmada

ÖMER BİLİK

CHP’nin Bursa’da iktidarda olduğu iki belediyeden biri olan Mudanya Belediyesi’nin nisan ayı ikinci toplantısında 2016 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nun reddinin ardından Belediye Başkanı Türkyılmaz sert  açıklamalarda bulundu. 

Türkyılmaz’ın makamında düzenlediği basın toplantısına, CHP’li belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetimi de katılırken yerel basın da yoğun ilgi gösterdi.   37 milyon lira borçla devralınan Mudanya Belediyesi’nin üç yılda bu borcu 18 milyon liraya düşüren Başkan Türkyılmaz, yerel basında çıkan ‘asılsız haberler’ ve reddedilen faaliyet raporu hakkında, “Bu mecliste kirli siyasi oyunlar oynanmaktadır. Bir başkanı düşürmek o kadar kolay mı?” dedi. Kendisinin esnek olmamakla ve taviz vermemekle suçlandığını ifade eden başkan Türkyılmaz, ”Eğer mesele Mudanya’nın çıkarıysa doğrudur. Ancak zamanında Mudanya’yı yönetenler öyle esnemişler ki bu esnemelerle belediyeyi öyle zor durumlara sokmuşlar ki varsın ben de biraz idealist, tavizsiz ve sert olayım” dedi. 

O KADAR KOLAY MI?

Faaliyet raporunun onaya sunulduğu meclis toplantısında kişisel hırsların öne çıktığını öne süren Türkyılmaz, raporda insan kaynakları bölümünde emekliliklerin olduğunu, ret veren kişilerin de raporu toptan reddederek bu insanlarına emekliliğini de reddettiğini öne sürdü. Türkyılmaz, ”Hadi hepsini geçelim hain FETÖ darbesi sonrası çıkarılan KHK’lar ile ilgili yaptığımız işlemleri neden reddettiniz. Bugüne kadar alıştığınız biçimde bir siyaseti ben yapmıyorum, yapmayacağım. Mecliste faaliyet raporuna kaç kişi hayır derse rapor onaylanmaz. Ya da bir başkanı düşürmek o kadar kolay mıdır?’diye konuştu. 

Başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın basında siyasi ayak oyunlarıyla değil, dürüst belediyecilik ve hizmetlerle yer bulması gerektiğini ve öyle olacağını da sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X