Türkyılmaz’dan kurban pazarına denetleme

Mudanya’da kurban satış yeri ve kesim yerlerinin belirlendiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, hem insan sağlığı hem de çevre temizliği açısından belirlenen alanlar dışındaki kamuya açık yerlerde kurban kesilmemesini istedi.

Türkyılmaz’dan kurban pazarına denetleme

ÖMER BİLİK

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü kapalı alanı, Güzelyalı kapalı pazaryeri, Tirilye Mahallesi eski mezbaha yeri kurban kesim alanları olarak belirlendi. Mudanya dolgu alanı ise satış yeri olarak düzenlendi ve kurbanlık satışlarına başlandı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Başkan Yardımcıları Erkan Altuntaş ve Metin Şen ile birlikte kurban satış yerlerini denetledi. Özel mülkler ve buralara ait bahçelerde hijyen kurallarına uygun bir şekilde kesimlerin yapılabileceğini ifade eden Türkyılmaz, “Umuma açık yerlerde kurban kesimlerine müsaade edilmeyecektir. Belirlenen alanlar dışında kesim yapılmaması konusunda zabıta ekiplerimiz ile ilgili kurumlar bayram süresince denetimlerini sürdüreceklerdir” dedi.

EKİPLER GÖREVDE OLACAK…

Belediye, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden oluşan ekibin kesim ve satış yerlerinde denetimler yapacağını belirten Türkyılmaz, “Belediye Veteriner Hizmetleri, Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri de herhangi bir aksilik yaşanmaması adına görevlerinin başında olacakladır” diye konuştu.

Özel mülklerinde kesim yapanlara uyarılarda bulunan Belediye Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkollu da, “Kesimlerden sonra oluşacak atıkların sızdırmaz sağlam poşetlere konularak belediye temizlik ekiplerine teslim edilmesi ya da en az 2 metre derin çukurlara gömülmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X