TÜRSAB Arapların peşinde

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yakın zamanda Katar, Dubai, Bahreyn ve Kuveyt’e giderek, turizm anlamında Karadeniz, Çanakkale, Yalova ve Bursa’nın pazarlamasını yapacaklarını söyledi.

TÜRSAB Arapların peşinde

Yurt dışında gidecekleri yerlerden gelecek turizmcilerin de Türkiye’de çalışmalar yapacağı bilgisini veren Ulusoy, ‘Seyahat Acenteleri Birliği toplantısını bütün mücadelelere rağmen aldık. Bin 500 seyahat acentesi Kuşadası’na gelecek. Türkiye’nin pazarlaması konusunda Almanlarla durgunluğa girdiğimiz bir dönemi inşallah beraberce atlatacağız. İspanya, Portekiz rakibimiz oldu. Dünya Seyahat Acenteleri Birliği toplantısı ekim ayında Türkiye’de yapılacak’ dedi.

TÜRBÜLANSTAN GEÇİYORUZ

Başaran Ulusoy, Türkiye’ye 1980’li yıllarda 1 milyon ziyaretçi geldiğini, bugün bu sayının 42 milyona çıktığını vurguladı. Yabancı turist sayısındaki bu artışın, turizm sektörünün başarısı olduğuna işaret eden Ulusoy, şunları kaydetti:

‘Bugün dünyada bir sıkıntı var. Uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran terör Türkiye’nin belası değil, tüm ülkelerin belası. Buna rağmen Türkiye güvenilir bir ülkedir. Türkiye, bu güvenilirliğini yurt dışına anlatması gereken ortamları yaratmaya çalışıyor. Bu sene bir türbülanstan geçiyoruz. Bu badireyi de atlatacağımıza inanıyorum. Erken rezervasyonla kendi vatandaşlarımızın tatil imkanlarını genişlettik. Biz ne kadar kaybediyorsak Rusya da o kadar kaybediyor. İnanıyorum ki Rusya ile beraber ilişkilerimiz düzelecek.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X