TÜRSAB yönetiminde metal yorgunluğu var

Bursalı turizmci Hasan Erdem, genel başkan adayı olduğu TÜRSAB’da Başaran Ulusoy başkanlığındaki mevcut yönetimi topa tuttu. Erdem, ”20 yıldır görevde olan arkadaşlarımız gerçekten bir metal yorgunluğu içerisindeler” dedi.

TÜRSAB yönetiminde metal yorgunluğu var

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) yaklaşan seçimi öncesinde,  ‘Güçlü TÜRSAB Platformu’nun Genel Başkan Adayı Bursalı Hasan Erdem, iddialı açıklamalarda bulundu.

Erdem, önceki akşam Grand Swiss Bellhotel Çelik Palas’ta Bursa’daki acentalarla biraraya geldiği toplantıda, projelerini anlattı. TÜRSAB’ın 23. Olağan Genel Kurulu’nun 2 Aralık’ta gerçekleştirileceğini ifade eden Erdem, Türkiye’nin her noktasını gezip acentaları ziyaret ettiğini anlattı. Erdem, ”20 yıldan beri TÜRSAB’ın başında bazı arkadaşlarımız var. Bunlar artık gerçekten bir metal yorgunluğu içerisindeler. Değişimin şart olduğuna tüm acentalar hatta turizm sektörü inanıyor. Biz değişimi gerçekleştirmek adına yola çıktık. Mücadelemiz koltuk sevdası değil, bir hak arayışı. Acentalarımızın 20 yıldır verilmeyen haklarını geri almak için mücadele ediyoruz” dedi.

AMACA UYGUN YÖNETİLMİYOR

TÜRSAB’ın kuruluş amacının yasayla belirtildiğini hatırlatan Erdem, bu amacın; Türkiye’nin dünya arenasında en aktif ve etkin şekilde tanıtılması-pazarlanması, destinasyonların ve çeşitliğin artırılması ile bu konularda proje üretilmesi olduğunu vurguladı. 20 yıldır TÜRSAB’ın amacına uygun yönetilmediğini iddia eden Erdem şunları kaydetti: ”Biz diyoruz ki, TÜRSAB’ı amacına uygun yöneteceğiz. Gelir kaynaklarını amacına uygun kullanacağız. Asli görevimiz dışında olan hiçbir şeyi yapmayacağız. Biz yönetim olarak akçeli işlerin içinde olmayacağız. Hiçbir bakanlıktan, hiçbir hükümet yetkilisinden bizim akçeli görüşmelerimiz olmayacak. Görüşmelerimiz tamamen acentaların menfaatine yönelik olacak.”

BURSA HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Hasan Erdem, Bursa’nın turizm açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Göreve geldiklerinde Bursa için çok önemli katkılarda bulunacaklarının altını çizen Erdem, şöyle devam etti: 

”Bursa, Güney Marmara çanağında o gerdanın içerisinde en kıymetli elmas taşı; Türkiye’nin de aynı şekilde. Bugüne kadar turizm sektöründe hak ettiği ve istediği yerde değil ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Biz bunu gerçekleştireceğiz. En güzel şey turizmin 12 aya dağıtılması. Sadece yaz döneminde turizm ne Bursa ne de acentalarımız için yeteli değil. Bizim hem kış hem de yaz turizmine hizmet edecek ürünlerimiz var. Uludağ gibi önemli bir öz kaynağımızı yazın atıl bırakıyoruz. Biz Uludağ’ın da yaz dönemi için ekonomik değer haline gelmesini sağlayacağız. Jeotermal kaynaklarımızı en iyi şekilde bir turistik ürün haline getireceğiz. Sağlık turizmini geliştireceğiz. Doğa turizmini canlandıracağız. Bursa’yı hem bir finans kaynağı merkezi hem de bir Orta Doğu turizm merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz.”

İŞTE ÖNE ÇIKAN VAATLER

-Yürütme kurullarımıza özerklik getireceğiz. Onları yasayla tanımlayacağız, bütçe ayıracağız.

-TÜRSAB’da ağalık sistemine son vereceğiz. Yönetim kurulu üyeliği görev süresine azami 3 dönem seçilme şartı getireceğiz.

-Kaçak turizm faaliyetlerine son veceğiz. Gerekli yasal düzenlemeleri ve caydırıcı uygulamaları hayata geçireceğiz.

-Haksız rekabete son vereceğiz. Kamu iktisadi teşebbüslerine TÜRSAB seyahat acentası belgesi vermeyeceğiz.

-Hac ve Umre organizasyonları sadece seyahat acentalarının yapması gereken faaliyetlerdir. Bu konuda baskı grubu oluşturacağız.

-Tüm turizm işletmelerinde KDV oranının yüzde 8’e düşürülmesi ve mevcut karışıklıkların giderilmesi için çalışacağız.

-D2 ve A1 belgelerinin sadece tarifeli seferlerde ve rent a car faaliyetlerinde mecbur kılınması için çalışmalar yapacağız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X