Turşular Tirilyeli kadınlardan

Tirilyeli kadınlar hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor, hem de çeşitli turşularla turşuseverlerin damak zevkine uygun mamuller üretiyorlar.

Turşular Tirilyeli kadınlardan

ÖMER BİLİK

El emekleriyle hazırladıkları birbirinden çeşitli organik turşuları satışa sunan Tirilyeli kadınlar, gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini ve yaz aylarında çok daha çeşitli ürünleri satışa sunacaklarını belirttiler.

Sarımsaklısından taze fasulyesine, eriğinden bamyasına kadar her türlü sebze ve meyvenin turşularını ve reçellerini yapan Tirilye Mahallesi kadınları, tamamen organik olarak kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri kullandıklarını belirtirken, ünlü Tirilye tipi zeytin ve zeytinyağı ile Mudanya’nın adını tüm Türkiye’ye duyurmayı amaçladıklarını söylediler. 

ÜRETEN KADINA DESTEK

Girişimci kadınların bu çabalarının takdirle karşıladığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Artık kadınlarımızı destekleyen ve önem veren bir belediye başkanı ve yönetimi var. Bütün kadınlarımızı iş hayatına kazandırmamız gerekiyor. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kadınlarımızın ürettiği ürünleri satılabilmesi amacıyla fiziki şartları daha da iyileştireceğiz. Özellikle köylerden gelen kadınların sayısının artmasını amaçlıyoruz. Ayrıca, Mudanya, Güzelyalı, Kumyaka, Tirilye ve tüm mahallelerimizdeki kadın dayanışma derneklerimizi de bu doğrultuda destekliyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X