TUSAŞ’tan BUÜ’ye teşekkür ziyareti

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u ziyaret etti. Başkan Borat, uzay ve havacılık alanlarında verdikleri destekten dolayı Rektör Kılavuz’a teşekkür etti.

TUSAŞ’tan BUÜ’ye teşekkür ziyareti

Üniversite olarak Türkiye’nin teknolojik alanlardaki milli ve yerli üretim hedefleri doğrultusunda çalışmalara destek verdiklerini kaydeden Rektör Kılavuz, “TUSAŞ ile önceki yıllarda başlattığımız işbirliğini yeni dönemde daha da geliştirerek somut çıktılar elde etmek istiyoruz. ULUTEK bünyesindeki TUSAŞ Ar-Ge Merkezi’nde Mühendislik Fakültemizden öğrenciler eğitim almaya devam ediyor. Buradaki başarılı çocuklarımız doğrudan kurum bünyesinde işe başlayabiliyor. Birlikte proje ve çalışmalar yapmak için her türlü işbirliğine ve desteğe hazırız” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİ…

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat da BUÜ ile yürüttükleri işbirliğinin diğer kurumlar için örnek niteliğinde olduğuna işaret etti. Türkiye’nin 2023 hedeflerinde uzay ve havacılık sanayisinin çok önemli bir yeri bulunduğunun altını çizen Borat; “BUÜ bizim farklı alanlarda işbirliği içerisinde bulunduğumuz üniversitelerimizin başında geliyor. İki taraf da üzerine düşen sorumlulukların bilinci ve gayreti ile çalışmalarına devam ediyor. Üniversitemizin kıymetli yöneticilerine bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda Prof. Dr. Borat, Rektör Kılavuz’a TUSAŞ üretimi olan helikopterin birebir maketini hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X