TÜSİAD’a bilgisayar mühendisi başkan

TÜSİAD’da Cansen Başaran Symes’in yerine başkan olarak Erol Bilecik’in gelmesi bekleniyor. Bilecik’in 12 Ocak’taki genel kurulda yeni bir yönetim kurulu ile aday olması bekleniyor.

TÜSİAD’a bilgisayar mühendisi başkan

Halen TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Erol Bilecik, 1962 Antakya doğumlu. 1987’de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak Türkiye’nin ilk bilgisayar mühendisleri arasına adını yazdıran Bilecik, 1987’de Alman teknoloji şirketi Nixdorf Computer’de sistem analisti olarak çalışmaya başladı.

​İki yıl sonra 3 arkadaşıyla birlikte Index Bilgisayar’ı kurdu. Bilecik, bugün 600 personele ve 8 binden fazla iş ortağına sahip Index Grubun sahibi. 55 yaşındaki Bilecik, evli ve iki çocuk babası. Index Grubu’nun CEO’su Erol Bilecik, kasım ayında yaptığı açıklamada, “Her zaman demokrasiden yana olmalıyız. Türkiye’nin ilerlemesi için de bilişim çok önemli. Genç nüfusu yalnızca teknoloji kullanan değil üreten hale getirmeliyiz. Bunun için de liderliğe ve hıza ihtiyacımız var. Cesur kararlar alınmalı’ ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X