Tutuku liseli tahliye edildi

Konya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. yapılan itiraz sonucu tahliye edildi.

Tutuku liseli tahliye edildi

Konya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisinin avukatlarının karara itirazı sonucu 2. Sulh Ceza Mahkemesi, çocuğun tahliyesine karar verdi.

 

Cezaevinden çıkan genç ilk olarak kendisini bekleyen annesine sarıldı. Konya Adliyesi’nde bekleyen M.E.A’nın annesi Nazmiye G, kararı duyduğunda sevinç gözyaşları döktü. 

 

Kendisine destek için Adliyeye gelen CHP Konya Kadın Kolları üyelerine sarılan M.E.A’nın annesi, tahliye kararına ilişkin görüşleri sorulması üzerine; ‘Ne söyleyebilirim ki beklediğim oldu. Çok mutluyum. Oğlumla gurur duyuyorum’dedi.

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE

Cezaevi önünde annesi Nazmiye G., CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, arkadaşları ve yakınları M.E.A.’yı davul- zurna eşliğinde karşıladı. M.E.A. cezaevin kapısından çıktıktan sonra annesi Nazmiye G. ve arkadaşlarına sarıldı. 

İki gün hapiste kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan M.E.A. da yaptığı kısa konuşmada, kendilerinin terörist olmadıklarını söyledi.

M.E.A., ‘2-3 gündür beni destekleyen anneme, aileme, dedeme, anneanneme, CHP’ye, CHP Gençlik Kolları’na teşekkür ederim. Biz terörist değiliz. Biz bu yola çıkarken söz verdik. Faşist baskıya boyun eğmeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal’in askeriyiz dedik. O yüzden içeri atıldık. Mustafa Kemal’in askeri olduğumuz için bizi içeri attılar ve gözdağı verdiler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X