Tüyap hedef büyüttü

2016 yılının dünyada bir çok açıdan sıkıntılı geçtiğine işaret eden Ersözlü, kendilerinin bu yıl hedeflerini yakaladıklarını ve 2017’de daha fazla fuar organizasyonu yapacaklarını vurguladı.

Tüyap hedef büyüttü

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Tüyap Fuarcılık Grubu olarak gelecek yıl 2016’dan 11 fuar fazla düzenleyeceklerini belirtti.

Ersözlü, Türkiye’de bu yıl yaşanan sıkıntılara rağmen planladıkları fuarları açarak ilgili sektörlere katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri fuarlarla bu yılki hedefleri yakaladıklarını ifade eden Ersözlü, ”Tüyap Fuarcılık Grubu olarak olarak, bu yıl 4 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısı hedefledik. Yaklaşık 125 ülkeden de ziyaretçi bekliyorduk. Aralıkta, İstanbul’da gerçekleştirilecek plastik fuarı ve Bursa’da gerçekleştirilen Endüstri Zirvesi ile yılı kapatacağız. Bu fuarlarla beraber ön gördüğümüz hedeflerimizi yakalamış olacağız” dedi. 2016 yılının dünyada bir çok açıdan sıkıntılı geçtiğini ve Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimini atlattığını hatırlatan Ersözlü, ”Aldığımız önlemlerle ve son dönemde yapılan fuarlarla ziyaretçi sayılarımız tekrar normal seviyelere geldi. Önemli olan ülkemizin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlamak. 2016’da hedeflerimizi yakaladık. İnşallah önümüzdeki yıl da istediğimiz hedeflere ulaşırız. Tüyap grubu olarak önümüzdeki yıl 96 fuar hazırlayacağız. 2016’ya göre 11 fuar fazla olacak” diye konuştu.

250 MİLYON TL’LİK KATKI

Bursa’da yapılan fuarlara yıl sonuna kadar 750 bin ziyaretçi getirmiş olacaklarını kaydeden Ersözlü, bu ziyaretçilerin yaklaşık 250 bininin farklı şehirlerden ve yurt dışından geldiğini vurguladı. Fuarların şehir ekonomisine ortalama 250 milyon lira katkı sağladığına işaret eden Ersözlü, fuar düzenledikleri şehirde, güvenlik, temizlik, reklam, marangoz, tasarım gibi 17 sektörü hareketlendirdiklerinin altını çizdi. İlhan Ersözlü, her fuarla bin 200 kişilik istihdam yarattıklarını belirtti.

SEKTÖR ÇOK BÜYÜYECEK

Ülkenin geleceğine güvendiklerini vurgulayan Ersözlü, ”Ülkemizin önü açık. Yeter ki bizi durdurmasınlar ve önümüzü kesmesinler. Fuarcılık sektörü önümüzdeki dönemde Türkiye’de çok büyüyecek. Bu iş Batı’dan bizim coğrafyamıza, bizden de Asya Pasifik coğrafyasına doğru kayıyor. Bazı konulardaki üretimler de bizim bölgeye kaydıkça fuarcılık sektörü yükselmeye başlayacak. Şu anda Batı’daki ölçekleri yakalamaya başladık. Türkiye ve özellikle İstanbul, uluslararası fuarcılık anlamında önümüzdeki 10 yıllık süre içinde dünyanın en önemli destinasyonlarından biri haline gelecek” şeklinde konuştu. Ersözlü, ülkede gerçekleştirilen tarım, makine, otomotiv, mobilya, ev tekstili, mermer, plastik, ambalaj ve ağaç işleme fuarlarıyla önemli döviz girdisi sağlandığına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X