‘Azize’ 17 saat sonra kurtarıldı…

Elazığ’daki depremden son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü “Azize” isimli kadın, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı. Görevlinin enkaz altında kalan “Azize” ile telefonda yaptığı konuşma kameralar tarafından da saniye saniye kaydedildi.

‘Azize’ 17 saat sonra kurtarıldı…

Elazığ ve Malatya’yı vuran depremde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Olağanüstü seferberliğin ilan edildiği bölgede arama kurtarma ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ederken bir sağlık görevlisinin enkaz altında kalan vatandaşla yaptığı telefon konuşması kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

“SEN DAHA GÜÇLÜ OLACAKSIN”

Telefonda enkaz altındaki Azize isimli kadını sakinleştirmeye çalışan görevli, “Azize, sen bir annesin. Sen daha güçlü olacaksın. Ağlamıyorsun, sakin oluyorsun, hepsine destek oluyorsun” ifadelerini kullandı.

KÜRTÇE KONUŞARAK SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Enkaz altındaki kadının “Yanımızda komşunun annesi de var” sözleri üzerine kurtarma görevlisi Kürtçe konuşarak enkaz altındaki diğer kadını da sakinleştirmeye çalıştı.

17 SAAT SONRA KURTARILDI

Elazığ’daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü “Azize” isimli kadın, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X