Tweet sildirmede dünya 1.si olduk

Sosyal medya devi Twitter’ın 2014 yılı ikinci yarısına ait şeffaflık raporu, Türkiye’ni yüzünü kızarttı.

Tweet sildirmede dünya 1.si olduk

Dünya genelinde Twitter’dan en çok içerik kaldırılma talebi ağırlıklı olarak Türkiye’den geldi. Ülkelerden gelen içerik kaldırma taleplerinin sayısını sayfasından paylaşan Twitter’ın raporuna göre son 6 ayda toplam 1982 talep gelirken, bu rakamın 1820’si tek başına Türkiye’den geldi. 

Diğer yandan Türkiye’de talep üzerine gizlenen Twitter hesabı sayısı ise 62 oldu. Türkiye’nin ardından 101 içerik kaldırma talebiyle Brezilya gelirken, bu ülkeyi de 19 taleple Japonya izledi. 

TÜRKİYE İLK 6 AYIN DA LİDERİ

Twitter’ın 2014’ün ilk yarısı için açıkladığı şeffaflık raporuna göre de en çok tweet sildirme talebi Türkiye’den gelmişti. 

Twitter’ın açıkladığı rakamlara göre ilk 6 ayda Türkiye’den 304 hesap ile ilgili 183 Tweet silme talebi geldi ve bu talepler doğrultusunda bu mesajlar silindi. Ayrıca 17 hesap da askıya alındı. 

Raporda Türkiye’nin ardından en fazla talep Fransa’dan geldi. Bu ülkedeki 112 hesapla ilgili 107 Tweet sildirme talebi işleme alındı. Ayrıca 30 hesap da kapatıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X