TZOB’dan meslek standardı atağı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, oluşturulan tohum, fidan, sebze, meyve yetiştiricisi taslak meslek standartlarını ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunduklarını belirtti.

TZOB’dan meslek standardı atağı

Bayraktar, yaptığı açıklamada, TZOB ve Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında 22 Temmuz 2014’te “tohum yetiştiricisi, sebze yetiştiricisi, meyve yetiştiricisi, tarım alet ve makineleri sorumlusu, tarla bitkileri yetiştiricisi, dış mekan süs bitkileri yetiştiricisi, çiçek yetiştiricisi ve düzenleyicisi, fidan yetiştiricisi, tütün yetiştiricisi, peyzaj düzenleyicisi” mesleklerine yönelik standart hazırlama iş birliği protokolü imzalandığını anımsattı.

Bu doğrultuda belirlenen meslek standartlarından “tohum yetiştiricisi”, “fidan yetiştiricisi”, “sebze yetiştiricisi” ve “meyve yetiştiricisi” ile ilgili çalışmaların, Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Tarım İl Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve ilgili meslekte Sanayiciler ve Üreticiler Alt Birliklerinin yetkilileri ile TZOB’da yapıldığını ifade eden Bayraktar, tohum, fidan, sebze ve meyve yetiştiricisi taslak meslek standartlarının hazırlandığını, taslakların ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunulduğunu kaydetti.

Söz konusu protokol kapsamında yapılan çalışmalar ile tarım sektöründe mesleki yeterlilik belgelerine sahip nitelikli işgücü istihdamının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Bayraktar, “İşin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, yeniliklere ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi amacımızdır. Bütün bunların sonucunda, tüketiciye daha kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirilebilecek. Görüşüne sunulan taslak meslek standartları ile ilgili bilgi edinmek ve görüş bildirmek isteyen kurum, kuruluş ve kişiler, taslak standartlara ve görüş formuna www.tzob.org.tr/myk adresinden ulaşabilecek” ifadesi kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X