Üç ayda 2,8 milyar dolar

Türkiye’ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,9 artarak, 2,8 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Üç ayda 2,8 milyar dolar

Ekonomi Bakanlığı, Mart 2017’ye ilişkin ‘Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni’ni yayımladı. Buna göre, martta 1,6 milyar dolarlık uluslararası net doğrudan yatırım girişi gerçekleşti. Ocak-mart döneminde ise rakam yüzde 1,9 artarak, 2,8 milyar dolara ulaştı. Öte yandan martta 1,2 milyar dolar sermaye girişi görülürken, nakit sermaye girişinin 1 milyar dolarlık bölümü Avrupa Birliği (AB), geriye kalan kısmı da Asya ülkeleri kaynaklı oldu.

BİN 295 ŞİRKET

Ocak-mart döneminde bin 295 uluslararası sermayeli şirket ve şube kurulurken, 42 yerli sermayeli şirkete de uluslararası sermaye iştiraki oldu. Toplam bin 337 uluslararası sermayeli şirketin başta toptan ve perakende ticaret sektörü olmak üzere gayrimenkul faaliyetleri ve inşaat sektörlerinde hizmet verdikleri görüldü. Aynı dönemde kayıtlı sermayesi 500 bin doların üzerinde olan 26 uluslararası sermayeli şirket, şube kuruluşu ile yabancı ortak iştiraki gerçekleşti. Bu şirketlerin 10’u toptan ve perakende ticaret sektöründe hizmet gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X