Üç Fidan Nilüfer’de şafak nöbetiyle anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 45. yılında, idam edildikleri saatte Üç Fidan Anıtı önünde şafak nöbetiyle anıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Deniz Gezmiş ve arkadaşları, özgürlüğün, eşitliğin, bağımsızlığın ön

Üç Fidan Nilüfer’de şafak nöbetiyle anıldı

1968 devrimci gençlik hareketinin liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 45. yılında Nilüfer’de anıldı. 

6 Mayıs 1972’de idam edilen dönemin genç devrimci önderleri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için ilk etkinlik 5 Mayıs akşamı düzenlendi. 

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68’liler Birliği Vakfı tarafından Konak Kültürevi’nde düzenlenen Üç Fidan anma törenine, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Deniz Gezmiş’in arkadaşları, bazı siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 6 Mayıs 1972’yi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiği o kara günü unutmadıklarını belirtti. Her yıl düzenlenen törende devrimin dillere destan üç gülünü andıklarını ifade eden Bozbey, “Onların düşüncelerini yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar, varlıklarını hiçbir karşılık beklemeden Türk halkına ve devletin bağımsızlığına armağan eden üç gençti. Bizlere rehber oldular, bizden sonraki kuşaklara da rehber olacaklar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X