Üç ilçe üniversite için çalışmalara başladı

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi, Gemlik ve İznik kaymakam ve belediye başkanları bir araya gelerek, bölgeye kazandırılmak istenen üniversite için çalışmalara başladı.

Üç ilçe üniversite için çalışmalara başladı

NEVZAT OKUMUŞ

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi’de düzenlenen toplantıda, bölgeye kazandırılmak istenen yeni üniversite konusunu ele aldı.

Toplantıda, üç ilçenin kaymakam ve belediye başkanlarının gelecek hafta yapılacak görüşmelerle konuyla ilgili süreci başlatma önerisi benimsendi. Bölgeye bir üniversite kazandırma çabalarında önce YÖK ile ilgili çalışmalar başlatılacak. AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi, Gemlik ve İznik’in bir üniversiteye kavuşması için çalışacaklarını belirtti. 

ÖNEMLİ BİR BÖLGE…

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, “Bu bölge tüm değerleri ve coğrafi konumu ile son derece önemli bir bölge. Otoyol ile İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir bağlantıları neredeyse bir saate kadar düşen Orhangazi, Gemlik ve İznik bölgesine bağımsız bir üniversite yakışır. Bu konuda üç ilçemizin kaymakamları ve belediye başkanları ile ortak bir çalışma başlattık. Bu çalışmamızı önümüzdeki süreçte daha da şekillendirip yolumuza devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X