Uçabilecek, ama yürüyemeyecek

Bursa’da balıkçı ağları yüzünden ayakları kopan martı koruma altına alındı.

Uçabilecek, ama yürüyemeyecek

Nilüfer Belediyesi yetkilileri tarafından Fethiye Mahallesi’nde yaralı halde bulunarak 2. Bölge Müdürlüğü’ne getirilen martının veteriner hekimlerce yapılan ilk muayenesi sonucu bir bacağının ayak bileği kısmından kopuk, diğer bacağının ise kopma noktasına geldiği tespit edildi. 

Martının kopmak üzere olan ayağının kangren olduğu, geri kazanılmasının mümkün olmadığı görülerek tedavisine başlandı. Martının ayaklarının balıkçı ağlarına takılıp kesildiği tespit edilirken, tedavisi tamamlanan martının kanat kısımlarında herhangi bir problemin olmadığı, uçma kabiliyetinin yerinde olduğu görüldü. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, martının iki ayağının da bilek kısmından kopmuş olması sebebiyle yürümesinin mümkün olmadığı, bu yüzden Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirileceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X