‘Uçak’ gerilimi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Rakka’da YPG mevzilerini bombalayan Suriye hava kuvvetlerine ait Su-22 savaş uçağını düşürmesi, Wasnigton-Moskova arasında gerilime neden oldu.

‘Uçak’ gerilimi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Lavrov, ayrıca Washington yönetiminin Suriye’de tek taraflı adımlar atmaktan kaçınması konusunda uyardı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, ‘Suriye hava sahasındaki kazaları önleme memorandumu’ kapsamında ABD’yle yapılan işbirliğini askıya aldığını duyurdu. Bakanlık, ABD’nin saldırıdan önce Rusya ile iletişim kanalını kullanmadığını vurguladı ve ‘Rus kuvvetlerinin görev yaptığı bölgelerde uçan her şeyi artık hedef olarak göreceğiz’ açıklaması yaptı.

DSG’Yİ  VURMASI ÜZERİNE

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon tarafından yapılan açıklamada ise, Suriye ordusuna ait bir SU-22 savaş uçağının, Tabka ilçesinin güneyinde YPG’nin öncülük ettiği Demokratik Suriye Güçlerini (DSG) vurması üzerine ABD F/A 18 Super Hornet uçakları tarafından  düşürüldüğü savunuldu.

Suriye Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Ordumuz ve müttefiklerimiz büyük başarılara imza atarken, onların eylemleri ise terörizmle mücadelede Suriye ordusunu ve müttefiklerini durdurmaya yönelik’ ifadeleri yer aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X