Uçaklarla saldırdı: 40 kişi öldü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen’in başkenti Sana’ya düzenlediği hava saldırılarında 40 kişinin öldüğü, en az 100 kişinin yaralandığı iddia edildi.

Uçaklarla saldırdı: 40 kişi öldü

Ensarullah (Husiler) hareketinin kontrolündeki Yemen resmi haber ajansı SABA’da yer alan habere göre, koalisyon uçakları Sana’da Husilerin ele geçirdiği bir emniyet merkezini hedef aldı. Saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, en az 100 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre de koalisyon güçlerinin başkentteki bir emniyet merkezine hava saldırısı düzenlediğini öne sürdü. 

Uçakların, ülkenin güneyindeki Hudeyde kentinde de Husi militanların konuşlandığı Hudeyde Üniversitesi Tıp Fakültesi binası ile bir evi bombaladığını savunan kaynaklar, Marib kentinde ise Halk Direniş güçleri ile militanlar arasında çatışmaların yaşandığını ve militanların 3. Askeri Bölge’den çekildiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X