Uçaktan bombaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt dönüşünde uçaktan ‘paralel’ yapıyı yaylım ateşine tuttu: “Bugün MGK’dan sonra mücadelemiz çok farklı olacak. KPSS kopyacıları maaşını geri verebilir. Devleti kabul etmeyenler yok olacak.”

Uçaktan bombaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretler kapsamında gittiği Kuveyt’ten dönerken uçakta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, paralel yapıyla mücadele, çözüm süreci, Kıbrıs müzakereleri ve KPSS kopla soruşturması hakkında kritik değerlendirmeler yaptı.

BUGÜN MGK’DAN PARALEL YAPI KARARLARI ÇIKACAK

Özellikle yargı ve emniyet teşkilatındaki yapılanması tehlikeli boyutlara ulaştığı anlaşılan ‘paralel’ örgütle mücadele hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısının süreçte kritik bir viraj olacağı mesajını verdi. Erdoğan, “Bu yapının adamı olduğu tespit edilenler açığa alınacaklar. Ya bu devletin varlığını kabul edecekler ya yok olacaklar. Bugün ki MGK’dan sonra kararlarımız çok farklı devam edecek” ifadesini kullandı.

KPSS KOPYACILARINDAN MAAŞLAR GERİ ALINACAK

Paralel yapılanmayla mücadele kapsamında yürütülen KPSS-2010’daki kopya skandalı soruşturmasının devam ettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, haksız yere memur olarak atanmış kişilerle ilgili çarpıcı bir adım atılabileceği mesajını verdi. Erdoğan, “Haksız yere memur olanlardan maaşların geri alınması düşünülebilir. Bu yapının adamı olduğu tespit edilenler açığa alınacaklar” diye konuştu.

EKREM DUMANLI TESPİTİ

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın yayın politikasıyla tanına Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’yla ilgili de ilginç tespitlerde bulunan Erdoğan, “Diyarbakır Belediyesi’ne arkadan giriyor… Niye arka kapıdan giriyorsun? Demek ki burada bir şey var! Üzüntü verici olan şu; Hayatta biraraya gelemeyenlerin şimdi bir araya gelmesi ilginç”

 dedi.

KÜRT SORUNU VAR DEMEK ARTIK AYRIMCILIK OLUR

Seçim öncesinde askıya alınan çözüm süreci görüşmelerini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kürt sorunu var demek artık ayrımcılıktır. Kürt sorunu bizzat ‘Kürt sorunu vardır’ diyenlerden kaynaklanıyor. Ülkemizde artık bir Kürt sorunu yoktur” diye konuştu.

‘TARAFLAR’ YOK, DEVLET VAR

Bölücü terör örgütü PKK ve siyasi uzantılarıyla ilgili çözüm sürecinde çıkan haberleri kastederek “taraflar” ifadesiyle ilgili eleştiride bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Zaman zaman taraflar diyorlar. Sen kim oluyorsun da taraf diyorsun? Bu ülkede devlet vardır. Karşı karşıya oturulan bir masa olması, devletin çöktüğü anlamına gelir. Devlet silah bırakmaz. Terörist silah taşırsa devlet de gereğini yapar. İç güvenlik konusunun bu kadar hassas olmasının sebebi de budur. HDP illegal yollarla işimizi sıkıntıya soktu.”

KKTC LİDERİ, MÜZAKERELERİ KAFASINA GÖRE YÜRÜTEMEZ

KKTC’de göreve seçildiği gün “Yavruvatan değil kardeş ülke olalım” diyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı “Ağzından çıkanı kulağın duysun” sözleriyle eleştiren Erdoğan, bu tepkisini dün de sürdürdü. Gazetecilerin müzakereleri hatırlatması üzerine Erdoğan, “Türkiye Kıbrıs’ta garantör ülkedir. Cumhurbaşkanı Akıncı müzakereleri kafasına göre götüremez” dedi.

KUVEYTLİ İŞADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt’e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Türk ve Kuveytli iş adamlarıyla bir araya geldi. Burada iş dünyasına seslenen Erdoğan, ‘Kuveytli kardeşlerimizin Türkiye’deki doğrudan yatırımlarının toplam miktarı şu an 2 milyar doların altında. Bu rakam bizim hedeflediğimiz seviyelerin çok altında. Türkiye, büyük yatırım imkanları sunan bir ülke. Şu ana kadar hiçbir uluslararası yatırımcı Türkiye’de yaptığı yatırımlardan, girişimlerinden pişman olmadı, nedamet duymadı” dedi.

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası’nın katılım bankası kurduğuna işaret eden Erdoğan, “Türkiye’de finans sektörü içerisinde katılım bankacılığının payı yüzde 25’e ulaşacak. Kuveyt nasıl Türkiye’nin Körfez’e açılan kapısıysa, Türkiye de Kuveyt’in Avrupa’ya ve Orta Asya’ya açılan kapısıdır. Türkiye’de yapacağınız yatırımlar yeni pazarlara ulaşmanızı sağlayacaktır’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X