Uçan panter!

İvankov, Carson, Frey gibi isimlerin arkasında yedek bekledi, sabretti, çalıştı ve kazandı

Uçan panter!

Yeşil beyazlı takımın ligde 24 puanla 5.sırada olmasında büyük pay sahibi olan Harun Tekin, bu sezon Süper Lig ve Avrupa’nın beş büyük liginde en fazla penaltı kurtaran kaleci oldu. 

Bursaspor’da Harun Tekin yine manşetlerde…Yeşil beyazlı takımın ligde 24 puanla 5.sırada olmasında büyük pay sahibi olan tecrübeli file bekçisi, Çaykur Rizespor maçındaki performansıyla da parmak ısırttı. 2010 yılında geldiği Bursaspor’da merdivenleri ağır ağır çıkan ve şuan Spor Toto Süper Lig’in parmakla gösterilen 1 numaralarından biri olan Harun Tekin, İvankov, Carson, Frey gibi isimlerin arkasında uzun süre yedek bekledi, sabretti, çok çalıştı ve sonunda kazandı. 

MERT’E FORMAYI KAPTIRMIŞTI

Yedek kaldım diyerek pes etmeyen Harun bir dönem formasını Mert Günok’a da kaptırmıştı. Mert’in formsuzluğu nedeniyle eldivenleri giyen ve o günden sonra çıkarmayan 27 yaşındaki kaleci çıkışını milli takıma da seçilerek sürdürdü. Çaykur Rizespor maçında Kweuke’nin penaltısını kurtaran tecrübeli file bekçisi artık Avrupa’yı da sallamaya başladı. Bu kurtarışıyla birlikte Harun 2016 yılında 5 maçta 5 penaltı kurtararak bu alanda zirvede yer aldı. 

TİMSAH’IN EN İSTİKRARLISI

Sampdoria’nın 1 numaralı ismi Emiliano Viviano 8 penaltıda 5 kurtarış ile ikinci olurken, Bournemouth takımından Polonyalı Artur Boruc 5 penaltıda 3 kurtarış yaptı. Valencialı Diego Alves ve Saint-Etienne Stephane Ruffier’da 5’te 3 kurtarış yaparak listede yer aldı. Bursaspor’un şuan ligde oynadığı 13 karşılaşmada eksiksiz forma giyen Harun, Aziz Eraltay’la birlikte yeşil beyazlı takımın en istikrarlı isimlerinin de başında geliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X