Uçan radar semalarda

Suriye sınırında yaşanan hareketliliğin ardından olası hava ve karar ihlallerinin önceden belirlenmesi amacıyla “Havada Erken Kontrol ve İhbar” (HİK) uçağı görevlendirildi. HİK, özellikle Suriye sınır hattına yakın uçarak, Türk hava sahasına yönelik olası

Uçan radar semalarda

‘Barış Kartalı Projesi’ kapsamında alınan HİK uçağı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı emriyle Konya’daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sınırlardaki görevine başladı. Boeing 737 platformuna kurulan HİK uçağı milli, uluslararası, ikili, çok uluslu görevler ve eğitimlerde, tatbikatlarda, Türk Hava Sahası’na yönelecek tehditleri tespit, teşhis etme ve gerekirse bertaraf etmek için kullanılıyor.

Mesleğinde uzmanlaşan ve özel seçilen personeliyle görev yapan HİK uçağı görevlerine göre 8-10 saate kadar havada kalabiliyor. Havada yakıt ikmali yapabilme kabiliyetine de sahip uçağın böyle durumlarda havadaki görev süresi 20 saate kadar uzayabiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X