Üçevler’deki okul sorunu çözülüyor

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Üçevler’de Nilüfer Belediyesi imkânları ile temin edilen bir alanı projelendirerek okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teklif götüreceklerini söyledi.

Üçevler’deki okul sorunu çözülüyor

‘Başkan Burada’ karavanıyla makamını her hafta Nilüfer’in bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu haftaki durağı Üçevler Mahallesi oldu. Başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte sabah saatlerinde mahalleye gelen Başkan Bozbey, ilk olarak Muhtar Musa Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Muhtar Yılmaz’ın talep ve önerilerini not alan Bozbey, sorunların giderilmesi için de ilgili müdürlerle anında iletişime geçti. 

OKUL ALANI MÜJDESİ 

Üçevler Mahallesi’nde en önemli sorunların başında okul eksikliği olduğunu vurgulayan Bozbey, “Mahallemizdeki okulun yetmediğini biliyoruz. Yeni okul alanıyla Nilüfer Belediyesi imkânları ile temin edilen bir alanı  projelendirerek yakın zaman içinde Milli Eğitim’e teklifimizi götüreceğiz. İnanıyorum ki Milli Eğitim de mahallemizde en azından 24 yada 32 derslikli bir okul yaparak, mahallemizdeki ihtiyaç olan sınıf sayısını da tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı. 

“YILLIK YAMA HARCAMALARIYLA BİRÇOK OKUL YAPILABİLİR”

Altyapı sorununa dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, “Yağmur suyunun kanalizasyona bağlandığı yerlerde çok şikayet geliyor. Şuanda hem belediyelerin hem de Türkiye’nin sorunu bu. Altyapıyla ilgili maalesef inanılmaz paralar feda ediyoruz. Mahalleleri gezdiğiniz zaman birçok sokak ve caddede sökülen, kesilen ve parçalanan asfaltlar görüyoruz. Bunlar hem ülkeye hem kentlere zarar. Her altyapı kurumu kendi başına hareket ediyor. 

Sokakların tamamının asfaltlanması gerekiyor. Bu da ortalama 5 yıla denk geliyor. 5 yılda bir mahallenin tamamının asfaltının parasını verebilmek mümkün değil. Altyapı kurumlarının yaptığı asfaltlar kısa sürede çöküyor. Bunu gören vatandaşlar Nilüfer Belediyesi’ne şikayete geliyor. Sadece Nilüfer Belediyesi’nin yıllık yaptığı yama harcamasından yola çıkarsak her sene sadece Nilüfer’de 4-5 okul yapılabilecek kadar para gidiyor. Bakanlık düzeyinde acilen buna bir çözüm bulunmalı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X