Üçlü görüşmede işbirliği vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’de AB liderleri Tusk ve Juncker ile biraraya geldi. Kritik görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının önemine dikkat çekildi.

Üçlü görüşmede işbirliği vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Belçika’nın başkenti Brüksel’de ikili temaslarda da bulundu.

Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nin yeni binasında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile biraraya geldi. Türkiye-AB ilişkilerinde fırtınalı bir döneme denk gelen kritik görüşme sonrası basın toplantısı yapılmadı. Edinilen bilgiye göre görüşmede, Türkiye ile AB arasında Mart 2016’da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Olumlu bir atmosferde geçtiği belirtilen görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının önemine, ayrıca terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmenin gerekliliğine de değinildi. AB Konseyi Başkanı Tusk görüşme sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘insan hakları konusunu Erdoğan ile görüşmenin odağına taşıdığını’ kaydetti. Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker’in sözcüsü Margaritis Schinas da, görüşme öncesi Twitter’da yaptığı paylaşımda ‘AB ve Türkiye birlikte çalışmak zorundadır ve birlikte çalışacaktır’ ifadelerine yer vermişti.

ERDOĞAN-MACRON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’nın yeni lideri Emmanuel Macron’la de Brüksel’de ilk kez bir araya geldi. Olumlu bir atmosferde geçen görüşmede, siyasi ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere ikili konular ele alındı. Türkiye-Fransa ilişkilerini daha da güçlendirme konusunda kararlılıklarını vurgulayan iki lider, savunma sanayinde işbirliğinin yanı sıra karşılıklı ticaret hacmini 20 milyar Avro’ya yükseltme konusunda da mutabık kaldılar. Suriye, Irak ve diğer bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede, PKK ve DEAŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildi.

KADIN BAKAN ŞAŞIRTTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’nın yeni lideri Emmanuel Macron’la de ilk kez bir araya geldi. Macron, Erdoğan’ı Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Savunma Bakanı Sylvie Goulard ile tanıştırdı. Erdoğan, Goulard ile tanıştığında şaşkınlığını gizleyemedi ve ‘Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X